« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-18 12:48:50
Temat: gołąbki ?Witam !
Słyszałam coś na temat "gołąbków" z siekaną kapustą.To właściwie nie gołąbki
tylko kotlety wymieszane z posiekaną kapustą i zapiekane w piekarniku.
Czy ktoś z grupy ma może przepis na coś takiego ?
pozdr,dorcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-18 13:13:44
Temat: Re: gołąbki ?pogooglaj pod hasłem "leniwe gołąbki"
pozdrawiam
Jini- łakomczuch ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-18 13:50:25
Temat: Re: gołąbki ?
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości > pogooglaj pod
hasłem "leniwe gołąbki"
>
>
co prawda nie pod "leniwe" ale znalazłam, dzięki !
pozdr,dorcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-18 16:49:40
Temat: Re: gołąbki ?A mogłabyś mi podać ten przepis??
Chętnie też zrobię :)
Osika
--
Pozdrówka Osika
o...@g...pl
"Życie to najgorsza impreza na jakiej byłem."
Użytkownik "Dorcia" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:cfvn3d$kgf$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości > pogooglaj pod
> hasłem "leniwe gołąbki"
> >
> >
> co prawda nie pod "leniwe" ale znalazłam, dzięki !
>
> pozdr,dorcia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-19 06:45:48
Temat: Re: gołąbki ?
Użytkownik "Osika" <o...@g...pl> napisał w
> A mogłabyś mi podać ten przepis??
> Chętnie też zrobię :)
>
proszę bardzo :
"Witam ostanio proponowałem wam sałatke po grecku inaczej dzis chciałbym
podzielić się z wami przepisem na pyszne gołabki
Składniki
1.2 kg mielonego mięska łopatki lub karkówki
2 jajka surowe
2 cebule srednie zszatkowac i podsmażyć i ostudzić
3 woreczki ryżu ugotowac na pół twardo i ostudzić
1 kostku rosołku winiary lub podobnego
sól ,pieprz do smaku
średniej wiekości głowka kapusty włoskiej trzeba ja bardzo drobno zszatkować
To wszystko należy wymieszac łacznie z kapustą (tak własnie z poszatkowana
kapusta ) i z powstałej masy uformowac cos na kształt gołąbków nie
zawijamy w żadne liście
Następnie powstałe gołąbki obsmażamy na patelni na oleju z obydwu stron ,gdy
już mamy obsmazone wszystkie
układamy je w rondlu zalewamy woda i wstawiamy je do piekarnika ,gdy zacznie
nam woda wrzeć dodajemy 1 rosołek i to wszystko sprawdzajac co jakiś czas
czy kawałeczki kapusty sa już miękie.Następnie wyciągamy gołąbki i do
pozostałego rosołku dodajemy przecier i zasmażke i mamy pyszny sosik ."
pozdr,dorcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-19 13:12:22
Temat: Re: gołąbki ?Jestem pewna, że Wasze"leniwe gołąbki" są pyszne, ale ja już kiedyś
podawałam podobny na danie lżejsze i delikatniejsze ;)
1. nie smażę cebuli
2. nie używam rosołku
3. zamiast ryżu dospypuję kaszy manny, żeby mięsko złapało odpowiednią
konsystencję
uformowane kotleciki układam ścisło w płaskim garnku, zalewam sosem
przygotowanym: fix knorr spaghetti+szklanka wody, uzupełniam wodą żeby
przykryło kotleciki, gotuję średnio szybko ok 45 min!!
Myślę, że trochę bardziej przypominają oryginalne gołąbki i są troszkę
bardziej leniwe ;)
Smacznego!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |