Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gołąbki ? Re: gołąbki ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gołąbki ?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dorcia" <d...@x...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gołąbki ?
Date: Thu, 19 Aug 2004 08:45:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <cg1ij9$7od$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <cfvjfs$5ao$1@nemesis.news.tpi.pl> <cfvks6$av1$1@nemesis.news.tpi.pl>
<cfvn3d$kgf$1@nemesis.news.tpi.pl> <cg01gt$5uk$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bwt51.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1092898217 7949 83.29.243.51 (19 Aug 2004 06:50:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 19 Aug 2004 06:50:17 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211630
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Osika" <o...@g...pl> napisał w
> A mogłabyś mi podać ten przepis??
> Chętnie też zrobię :)
>

proszę bardzo :

"Witam ostanio proponowałem wam sałatke po grecku inaczej dzis chciałbym
podzielić się z wami przepisem na pyszne gołabki
Składniki
1.2 kg mielonego mięska łopatki lub karkówki
2 jajka surowe
2 cebule srednie zszatkowac i podsmażyć i ostudzić
3 woreczki ryżu ugotowac na pół twardo i ostudzić
1 kostku rosołku winiary lub podobnego
sól ,pieprz do smaku
średniej wiekości głowka kapusty włoskiej trzeba ja bardzo drobno zszatkować
To wszystko należy wymieszac łacznie z kapustą (tak własnie z poszatkowana
kapusta ) i z powstałej masy uformowac cos na kształt gołąbków nie
zawijamy w żadne liście
Następnie powstałe gołąbki obsmażamy na patelni na oleju z obydwu stron ,gdy
już mamy obsmazone wszystkie
układamy je w rondlu zalewamy woda i wstawiamy je do piekarnika ,gdy zacznie
nam woda wrzeć dodajemy 1 rosołek i to wszystko sprawdzajac co jakiś czas
czy kawałeczki kapusty sa już miękie.Następnie wyciągamy gołąbki i do
pozostałego rosołku dodajemy przecier i zasmażke i mamy pyszny sosik ."

pozdr,dorcia


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.08 Kasia C
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6