Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: gołabki - pytała Ewa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gołabki - pytała Ewa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-08 16:18:55

Temat: Re: gołabki - pytała Ewa
Od: "Herbatka" <b...@d...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam problemy z wysyłaniem postow na grupe. Mam nadzieje, ze choc ten
dojdzie. Mama zdradzila mi tajemnice zachowania paluszków w stanie
nienaruszonym podczas przygotowywania golabkow.
1. Wycina caly glab.
2. Laduje kapuche do wody tak, aby miejsce po glebie bylo na gorze.
3. Gdy pierwsze liscie sa miekkie, wbija w dziure po glebie duzy widelec do
miesa i podnosi kapuste.
4. Po czym latwiutko obiera liscie. Wiadomo, ze gorna czesc lisci jest
rubsza, wiec czasami dol jest juz gotow, a gora nieco niedogotowana. Wtedy
Mama po prostu zbija tluczkiem te grubsza czesc albo odcina kawalek z
wierzchu (wzdluz liscia).
Herbatka
Ewa wrote in message <8a29ri$7qn$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>...
>Mam pytanie. Ja Twoja Mam wyciaga spazone liscie. Ja zawsze sie przy tym
>parze, mimi ze robie to dwoma widelcami, a kapuste dokladnie nacinam przed
>wlozeniem do garnka.





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-10 08:13:13

Temat: Re: gołabki - pytała Ewa
Od: "Ewa" <e...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje za odpowiedz. Robie tak samo jak to opisalas, a mimo to zawsze
niezle sie poparze. Patent jest naprawde dobry, ale chyba wykonawczyni
niezbyt poradna. Myslalam, ze robie cos nie tak, a okazuje sie, ze wsystko
jest w porzadku. Dziekuje jeszcze raz.
Ewa

Herbatka napisał(a) w wiadomości: ...
>Mam problemy z wysyłaniem postow na grupe. Mam nadzieje, ze choc ten
>dojdzie. Mama zdradzila mi tajemnice zachowania paluszków w stanie
>nienaruszonym podczas przygotowywania golabkow.
>1. Wycina caly glab.
>2. Laduje kapuche do wody tak, aby miejsce po glebie bylo na gorze.
>3. Gdy pierwsze liscie sa miekkie, wbija w dziure po glebie duzy widelec do
>miesa i podnosi kapuste.
>4. Po czym latwiutko obiera liscie. Wiadomo, ze gorna czesc lisci jest
>rubsza, wiec czasami dol jest juz gotow, a gora nieco niedogotowana. Wtedy
>Mama po prostu zbija tluczkiem te grubsza czesc albo odcina kawalek z
>wierzchu (wzdluz liscia).
>Herbatka
>Ewa wrote in message <8a29ri$7qn$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>...
>>Mam pytanie. Ja Twoja Mam wyciaga spazone liscie. Ja zawsze sie przy tym
>>parze, mimi ze robie to dwoma widelcami, a kapuste dokladnie nacinam przed
>>wlozeniem do garnka.
>
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nalewka na bursztynie?
jak zrobic tortille ?
PLACKI ZIEMNIACZANE
ksiazka
dla tych co na diecie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »