Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dla tych co na diecie

Grupy

Szukaj w grupach

 

dla tych co na diecie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-08 08:33:28

Temat: dla tych co na diecie
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp> szukaj wiadomości tego autora

Od jakiegos czasu mecze sie czytajac na grupie wszystkie te przepisy na
potrawy, ktore dla mnie przez pewien czas beda niedozwolone, oczywiscie
zbieram te ktore odpowiadaja moim upodobaniom, ale sam na codzien musze
kombinowac jak z produktow dozwolonych (ziemniaki i marchewka to wlasciwie
wszystko co mi wolno ; ))) ) przyrzadzic cos co bedzie nadamalo sie do
zjedzenia.
Tak wiec do wykorzystania przez innych bedacych w podobnej sytuacji i
nie tylko:

1. puree z dodatkami
oczywiscie ziemniaki 3 srednie, marchewka, pietruszka, seler - to
dozwolone i dodatkowo przemycone: mala cebula, lisc kapusty, wszystko to
obrac, umyc pokroic (wieklosc kawalkow trzeba tak dobrac aby wszystko
ugotowalo sie w tym samym czasie) i wrzucic do jednego garczka zalac woda
dodac sol i ziola prowansalskie i gotowac do miekkosci, nastepnie odcedzic
dolac odrobine cieplego mleka i ewentualnie dodac galki muszkatulowej a
nastepnie zmiksowac, czasmi mieszam to wszystko po zmiksowaniu z zielonym
groszkiem z puszki.

2. ryba z barszczu
do wywaru warzywnego np pozostalego po ugotowaniu puree wrzucam starte
(troche drobniej niz to bywa na stolowkach) buraki i marchewke, dodaje kilka
zabkow czosnku ewentualnie sol i inne przyprawy, gotuje ok 15 min, gdy
warzywa sa prawie miekkie do barszczu dodaje sprawiona tuszke rybia,
najlepiej z malotlustych ryb morskich, i gotuje w zaleznosci od wielkosci
ryby 10 - 15 minut, tak aby mieso bylo miekkie, ale jeszcze sie nie
rozpadalo, nastepnie odcedzam barszcz.
Podaje rybe ulozona na buraczkach udekorowna plasterkami cytryny z
kilkoma platkami masla.

Pozdrawiam wszystkich wspolnikow w bolesciach i mam nadzieje, ze ktos
zechce podzielic sie zwoimi doswiadzczeniami.


krzybi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-08 12:27:44

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: "MMrozik" <m...@d...pekaosa.pl> szukaj wiadomości tego autora

a czy miesa chudego, kuczaczego tez nie mozesz? :)

krisklos <k...@m...dmp.corp> wrote in message
news:8a539b$k5g$1@helios.man.lublin.pl...
> Od jakiegos czasu mecze sie czytajac na grupie wszystkie te przepisy na
> potrawy, ktore dla mnie przez pewien czas beda niedozwolone, oczywiscie
> zbieram te ktore odpowiadaja moim upodobaniom, ale sam na codzien musze
> kombinowac jak z produktow dozwolonych (ziemniaki i marchewka to wlasciwie
> wszystko co mi wolno ; ))) ) przyrzadzic cos co bedzie nadamalo sie do
> zjedzenia.
> Tak wiec do wykorzystania przez innych bedacych w podobnej sytuacji i
> nie tylko:
>
> 1. puree z dodatkami
> oczywiscie ziemniaki 3 srednie, marchewka, pietruszka, seler - to
> dozwolone i dodatkowo przemycone: mala cebula, lisc kapusty, wszystko to
> obrac, umyc pokroic (wieklosc kawalkow trzeba tak dobrac aby wszystko
> ugotowalo sie w tym samym czasie) i wrzucic do jednego garczka zalac woda
> dodac sol i ziola prowansalskie i gotowac do miekkosci, nastepnie odcedzic
> dolac odrobine cieplego mleka i ewentualnie dodac galki muszkatulowej a
> nastepnie zmiksowac, czasmi mieszam to wszystko po zmiksowaniu z zielonym
> groszkiem z puszki.
>
> 2. ryba z barszczu
> do wywaru warzywnego np pozostalego po ugotowaniu puree wrzucam starte
> (troche drobniej niz to bywa na stolowkach) buraki i marchewke, dodaje
kilka
> zabkow czosnku ewentualnie sol i inne przyprawy, gotuje ok 15 min, gdy
> warzywa sa prawie miekkie do barszczu dodaje sprawiona tuszke rybia,
> najlepiej z malotlustych ryb morskich, i gotuje w zaleznosci od wielkosci
> ryby 10 - 15 minut, tak aby mieso bylo miekkie, ale jeszcze sie nie
> rozpadalo, nastepnie odcedzam barszcz.
> Podaje rybe ulozona na buraczkach udekorowna plasterkami cytryny z
> kilkoma platkami masla.
>
> Pozdrawiam wszystkich wspolnikow w bolesciach i mam nadzieje, ze ktos
> zechce podzielic sie zwoimi doswiadzczeniami.
>
>
> krzybi
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-08 13:33:27

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A kleiki ryzowe czy z kaszki mannej?
jezeli nie mozesz cukru to ze slodzikiem i bedziesz mial namiastke deseru
;-))))))

Pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-09 06:14:35

Temat: Odp: dla tych co na diecie
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp> szukaj wiadomości tego autora


> A kleiki ryzowe czy z kaszki mannej?


Oczywiście kleik na sniadanie i kolacje i oczywiscie moge suche mieso,
ale majac kawalek miesa jakos sobie juz radze gorzej np ryba; jak dlugo w
koncu mozna jesc rybe pieczona w folii. To samo dotyczy warzyw, w momencie
kiedy wykluczone sa wszystkie cebulowe, kapusciane i wiekszosc straczkowych,
trzeba sie troche naszukac przepisow, ktore zawieraja pozostale skladniki,
wiec chetnie sie dziele jezeli znajde lub wymysle cos co przynajmniej mi
smakowalo, a czy kleiki moga komus smakowac to juz inna sprawa, hej.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-09 10:55:05

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: "Dana" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

Troche mi Ciebie zal, tyle pyysznych rzeczy umyka Ci w tym "trudnym
okresie". Jak dlugo jeszcze musisz sie tak wyzekac wiekszosci potraw?
Danka

krisklos <k...@m...dmp.corp> schreef in berichtnieuws
8a7fg4$e2s$...@h...man.lublin.pl...
>
> > A kleiki ryzowe czy z kaszki mannej?
>
>
> Oczywiście kleik na sniadanie i kolacje i oczywiscie moge suche mieso,
> ale majac kawalek miesa jakos sobie juz radze gorzej np ryba; jak dlugo w
> koncu mozna jesc rybe pieczona w folii. To samo dotyczy warzyw, w momencie
> kiedy wykluczone sa wszystkie cebulowe, kapusciane i wiekszosc
straczkowych,
> trzeba sie troche naszukac przepisow, ktore zawieraja pozostale skladniki,
> wiec chetnie sie dziele jezeli znajde lub wymysle cos co przynajmniej mi
> smakowalo, a czy kleiki moga komus smakowac to juz inna sprawa, hej.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-10 02:28:11

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: l...@a...com (LekkaPinda) szukaj wiadomości tego autora

> Jak dlugo jeszcze musisz sie tak wyzekac wiekszosci potraw?
>Danka

tez jestem na diecie, juz od miesiaca. Zwariowac mozna, ale chce troche
schudnac na moje wakacje (3 pary bikini na mnie czekaja ;-)

Moje sniadanie to duzy sok bananowo-marchewkowy (jakis litr), potem jakies
owoce na przegryche, slim fast na lunch, na obiad salata z kurczakiem, albo
troche spagetti, no i oczywiscie v8 i zwykle precelki jak juz krzyczec mi sie
chce. Ale przede wszystkim pije straszne ilosci wody i roznego rodzaju soko,
zeby zoladek byl pelny.
Na szczescie moje wakacje juz 1 kwietnia! uff


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 11:28:55

Temat: Odp: dla tych co na diecie
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp> szukaj wiadomości tego autora


Pocieszam sie, ze juz za rok bede mogl wrocic do golonki z piwem
; ))))))))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 11:35:02

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


krisklos napisał(a) w wiadomości: <8al7s1$k9d$1@helios.man.lublin.pl>...
>
>Pocieszam sie, ze juz za rok bede mogl wrocic do golonki z piwem
>; ))))))))))
>


Krzychu!
A czy ty sie aby nie odhudzasz?

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 12:12:29

Temat: Re: dla tych co na diecie
Od: "Danka" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

To po co ta dieta teraz i takie wyzeczenia?
Danka

krisklos <k...@m...dmp.corp> schreef in berichtnieuws
8al7s1$k9d$...@h...man.lublin.pl...
>
> Pocieszam sie, ze juz za rok bede mogl wrocic do golonki z piwem
> ; ))))))))))
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 12:18:34

Temat: Odp: dla tych co na diecie
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp> szukaj wiadomości tego autora

> Krzychu!
> A czy ty sie aby nie odhudzasz?
>
A niech cie reka boska broni, wysiadlo mi to i owo zwlaszcza to i bynajmniej
nie z przepicia i teraz kombinuje jak tu zyc nie naruszajac zakazow lekarzy,
wiec jezeli masz jakies przepisy na cos co nie jest smazone, pieczone,
duszone itp i nie posiada za wiele tluszczu, cukru itd yo wrzuc na liste.hej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

BEZY
Baranina, gdzie mozna kupic.
Re: Wyjaśnienie? ;->
2 salatki: z kopru wloskiego, pomaranczy
Re: Witam...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »