Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia golonka

Grupy

Szukaj w grupach

 

golonka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-16 19:38:05

Temat: golonka
Od: "wli2sp" <w...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

No wlasnie. Jak ja zrobic?



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-16 23:23:41

Temat: Re: golonka
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



wli2sp wrote:
>
> No wlasnie. Jak ja zrobic?

wrzuć do dużego gara
dolej wody
wsyp: sól, pieprz czarny, ziele anielskie, liść laurowy, trochu cebuli
gotuj 2-3 h
wyciąg i szam*, najlepiej z kap.kisz.zasm. + 100 g wina białego 40%
wszystkie inne przepisy to zachodnia dywersja :))

sadyl
* ofkoz z musztardą - jeśli chcesz dbać o linię lub zdrowie - mapisz na
priva - przyślę Ci moje zdjęcie: to powinno Cię na długo odstręczyć od
potraw golonkopodobnych :)))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-17 04:31:33

Temat: Re: golonka
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:

> wli2sp wrote:
> >
> > No wlasnie. Jak ja zrobic?
>
> wrzuć do dużego gara

Tak bez peklowania?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-17 08:27:26

Temat: Re: golonka
Od: "Biedron" <b...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "wli2sp" <w...@f...onet.pl> napisał:
> No wlasnie. Jak ja zrobic?
Zajrzyj tu http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=193&nr40=78
--
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl

**************
Serce sklada sie z dwoch komor,
dwoch przedsionkow i milosierdzia.
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-17 11:01:45

Temat: Re: golonka
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Wladyslaw Los wrote:

> > wrzuć do dużego gara
>
> Tak bez peklowania?

Wiesz - jak mam ochotę na golonę to nie mam cierpliwości aby ją peklować
:))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-17 11:41:29

Temat: Re: golonka
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B03AF99.75B888A3@poczta.onet.pl...
> > Tak bez peklowania?
>
> Wiesz - jak mam ochotę na golonę to nie mam cierpliwości aby ją peklować

Barbarzynco! To lepiej kupic od razu peklowana.

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-17 16:25:02

Temat: Re: golonka
Od: "Pawel Karp" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wli2sp" <w...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9dukm8$96n$1@news.internetia.pl...
> No wlasnie. Jak ja zrobic?
>
pokluj ja nozem i pykaj ja przez 1,5h na piwie (porter.....ja daje stronga)
przez ostatnie0,5 dodaj cebule. Potem odlej pol zawartosi z cebula reszte
wsadz do piekarnika i piecz tak z gosizne zreszt aaz bedzei mieka i polewaj
druga polowa sosu piwnego , a cebule przez sitko i masz pyszny sos do
golonki

pzodarwiam

PK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co można zrobić z połowy świńskiej głowy?
Smazony camembert
zupa szczawiowa
kurczak
rucola

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »