| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-17 17:06:40
Temat: Re: grillowanie u wegetarian
"Jacek" <j...@o...pl> wrote in message
news:c5r2m4$r23$1@atlantis.news.tpi.pl...
> mam rpoblem,bo oto zainaugurowano w towarzystwie sezon grillowy,a ja od 8
> misiecy miesa nie tykam.wczoraj wzrucilam cammemberta w folii na
grilla,ale
> jakos nie zalilo mnie to z nog.co proponujecie?
cammemberd smaczny jest w jajku i bułce smazony ale na grylowanie sie chyba
nie nadaje;))
najprostszy sposob to ziemniaki nacinasz i tam upychasz
papryke,cukinie,pieczarki,mozesz cebule
ziemniaki sa w skorce i daj przyprawy i do foli,mozna dac masła
pycha !!
inny przepis to :
Cukinia z grila lub z ogniska 5 małych cukini, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki
czosnku, łyżka soku z cytryny, przyprawy: bazylia, pieprz, sól
Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Do naczynia włożyć rozgnieciony
ząbek czosnku, sok z cytryny i przyprawy. Wymieszać. Sosem posmarować z
wierzchu cukinie. Ułożyć na grilu i piec około 10-15 minut. Pieczenie cukini
na ognisku jest trochę bardziej skomplikowane. W tym celu musimy zabrać z
domu blachę do pieczenia z piekarnika. Przed ułożeniem i podpaleniem ogniska
ustawiamy w nim kilka kamieni lub cegieł, tak aby można było, gdy przyjdzie
czas, położyć na nich blachę. Gdy w ognisku znajduje się już żar,
umieszczamy blachę z cukiniami, tak aby ogień nie był jednak za mocny.
Pieczemy do miękkości.
sprawdz tez tam:
www.puszkkka.spinacz.pl
dodaj tez sobie jakos sałate albo sosik ;))
pozdrawiam arielka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |