Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poz
nan.pl!news-fra1.dfn.de!newsfeed.ision.net!ision!newsfeed.freenet.de!216.196.98
.140.MISMATCH!border1.nntp.ash.giganews.com!nntp.giganews.com!news.glorb.com!wn
13feed!worldnet.att.net!207.35.177.252!nf3.bellglobal.com!nf1.bellglobal.com!nf
2.bellglobal.com!news20.bellglobal.com.POSTED!not-for-mail
From: "arielka" <a...@s...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <c5r2m4$r23$1@atlantis.news.tpi.pl>
Subject: Re: grillowanie u wegetarian
Lines: 44
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Message-ID: <Uvdgc.38536$vF3.2335286@news20.bellglobal.com>
Date: Sat, 17 Apr 2004 13:06:40 -0400
NNTP-Posting-Host: 65.94.192.14
X-Complaints-To: a...@s...ca
X-Trace: news20.bellglobal.com 1082221684 65.94.192.14 (Sat, 17 Apr 2004 13:08:04
EDT)
NNTP-Posting-Date: Sat, 17 Apr 2004 13:08:04 EDT
Organization: Bell Sympatico
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198500
Ukryj nagłówki
"Jacek" <j...@o...pl> wrote in message
news:c5r2m4$r23$1@atlantis.news.tpi.pl...
> mam rpoblem,bo oto zainaugurowano w towarzystwie sezon grillowy,a ja od 8
> misiecy miesa nie tykam.wczoraj wzrucilam cammemberta w folii na
grilla,ale
> jakos nie zalilo mnie to z nog.co proponujecie?
cammemberd smaczny jest w jajku i bułce smazony ale na grylowanie sie chyba
nie nadaje;))
najprostszy sposob to ziemniaki nacinasz i tam upychasz
papryke,cukinie,pieczarki,mozesz cebule
ziemniaki sa w skorce i daj przyprawy i do foli,mozna dac masła
pycha !!
inny przepis to :
Cukinia z grila lub z ogniska 5 małych cukini, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki
czosnku, łyżka soku z cytryny, przyprawy: bazylia, pieprz, sól
Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Do naczynia włożyć rozgnieciony
ząbek czosnku, sok z cytryny i przyprawy. Wymieszać. Sosem posmarować z
wierzchu cukinie. Ułożyć na grilu i piec około 10-15 minut. Pieczenie cukini
na ognisku jest trochę bardziej skomplikowane. W tym celu musimy zabrać z
domu blachę do pieczenia z piekarnika. Przed ułożeniem i podpaleniem ogniska
ustawiamy w nim kilka kamieni lub cegieł, tak aby można było, gdy przyjdzie
czas, położyć na nich blachę. Gdy w ognisku znajduje się już żar,
umieszczamy blachę z cukiniami, tak aby ogień nie był jednak za mocny.
Pieczemy do miękkości.
sprawdz tez tam:
www.puszkkka.spinacz.pl
dodaj tez sobie jakos sałate albo sosik ;))
pozdrawiam arielka
|