« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-30 21:21:59
Temat: grzane winomam pytanie - jakiego czerwonego wina uzyc do zrobienia grzanego wina? i czy
nalezy je delikatnie podgrzac az do zagotowania sie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-30 21:25:44
Temat: Re: grzane winoNie wolno gotować!! Ma sie mocno podgrzać ale nie zagotować!!!
Uzyj jakiego chcesz czerwonego wina, bardzo popularne jest oczywiście
wytrawne np. Kadarka, ale wiele osób robi grzańca ze słodkich czerwonych
win. Niektórzy robią nawet coś w rodzaju Grogu, dodając trochę rumu no i
oczywiście przyprawy..
Smacznego
--
____________________________________________
Our Knowledge Is Our Power
-=Elwood=-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-30 21:25:54
Temat: Re: grzane winoDnia 2003-12-30 22:21:59 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *rena* skreślił te oto słowa:
> mam pytanie - jakiego czerwonego wina uzyc do zrobienia grzanego wina? i czy
> nalezy je delikatnie podgrzac az do zagotowania sie?
Po pierwsze - nie wolno dopuscic do zagotowania sie.
Po drugie, do grzanca uzywa sie czerwonego wina, ale smak to juz kwestia
gustu, czy ktos lubi slodkie dodatkowo 'doslodzone' przyprawami czy miodem
czy tez woli wytrawne/polwytrawne/ złamane przyprawami.
Po trzecie, nie ma wiekszego sensu kupowac super drogich win.
po czwarte, ostatnio w marketach pojawiły sie renskie wina przeznaczone
wlasnie na grzanca - etykietka jest mocno kolorowa z motywami zimowo -
swiatecznymi. Jest smaczne.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-30 21:26:19
Temat: Re: grzane winorena napisal(a):
>mam pytanie - jakiego czerwonego wina uzyc do zrobienia grzanego wina? i czy
>nalezy je delikatnie podgrzac az do zagotowania sie?
Ja kupuje Sofie wytrawna. Lepsze wino to raczej zbedny wydatek. Nie
gotuje.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-30 21:46:24
Temat: Re: grzane winotutaj jest swietny przepis na grzane wino. Palce lizać. I proste w
wykonaniu :)
http://jedlinski.pl/glogg
Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl
--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-
-_--_--_--
>> www.REBEL.pl <<
Największy sklep z grami wszelkiego rodzaju w polskim Internecie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-31 09:59:14
Temat: Re: grzane winoW wiadomości news:bssqj5$99k$1@absinth.dialog.net.pl, -=Elwood=-
wystukał(a):
> Nie wolno gotować!! Ma sie mocno podgrzać ale nie zagotować!!!
> Uzyj jakiego chcesz czerwonego wina, bardzo popularne jest oczywiście
> wytrawne np. Kadarka, ale wiele osób robi grzańca ze słodkich
Kadarka wytrawna?????...
próbowałam wielu win IMO najlepiej nadaje się Egri Bikaver (bycza krew)
osładzam miodem, dodaje przypraw i tylko podgrzewam - nie gotuję!!
wino przygotowuję wcześniej tak aby przeszło przyprawami, tuż przed
podaniem ponownie podgrzewam (chociaż niezłe jest także takie w temp.
pokojowej)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 21:36:44
Temat: Re: grzane winoUżytkownik "gdaMa" <g...@w...wp.pl>
[...]
> Kadarka wytrawna?????...
Jest i owszem.
Popatrz na etykiety, ja mam do wyboru czerwoną, białą i niebieską.
Bułgarskie oryginalne.
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |