| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-30 16:24:25
Temat: Dostalem na gwiazdke zeliwny wok - co przyrzadzic na poczatek?Witam,
Dostalem pod choinke zeliwny wok, sredniej wielkosci (z Selgrosa). Co
zaproponujecie mi na poczatek? Moze cos niezbyt trudnego do wykonania a
jednoczesnie takiego, abym mogl sprawdzic jak sie wok sprawuje.
Dzieki i pozdrawiam,
Grzegorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-30 17:09:44
Temat: Re: Dostalem na gwiazdke zeliwny wok - co przyrzadzic na poczatek?
"GreGo" <n...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bss8el$cuc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Dostalem pod choinke zeliwny wok, sredniej wielkosci (z Selgrosa). Co
> zaproponujecie mi na poczatek? Moze cos niezbyt trudnego do wykonania a
> jednoczesnie takiego, abym mogl sprawdzic jak sie wok sprawuje.
> Dzieki i pozdrawiam,
> Grzegorz
>
Wlasnie zyczynamy z tym samym, opisze jak bylo :-)
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-30 18:08:33
Temat: Re: Dostalem na gwiazdke zeliwny wok - co przyrzadzic na poczatek?Jedzonko juz zjedzone :-)
Zrobilismy:
piers z kurczaka (3 male mrozone) pokrojona w paski, do tego marynata z:
miodu, samba olek, soso sojowego, sherry, zabku czosnku i marynowanego imbru
i dwie male ostre papryczki (imbr, papryczki drobno pokrojone, miod rozrobic
z odrobina goracej wody). Warzywa: 1 pora i 1 duza marchew pokrojona w paski
(tak 2x3cm) i 6-7 pokrojonych pieczarek. Wok porzadnie rozgrzac, wlac olej
(przy pierwszym razie rozsmarowac olej po calej powierzchni) wrzucilismy
mieso z marynata, po usmazeniu zepchlam to na bok i wrzucilam marchew,
pozniej pora i na koniec pieczarki. Gdy juz wszystko bylo chrupiace
dodalismy juz poprzednio ugotowany makaron chinski.
Bylo pycha
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |