Data: 2006-04-03 11:09:33
Temat: Re: jablko-ile procent wody
Od: Marcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
jangr pisze:
> Użytkownik "Krystyna*Opty*" <K...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:e0peke$gcr$1@news.onet.pl...
>
>>A w temacie zawartości jabłek, to moje pytanie zignorujesz?
>>Czy obliczono je z pestkami czy bez? W końcu to dość istotne. Nie uważasz?
Nie, nie uwazam. Jestes jakas szczegolna milosniczka pestek z jablek?
Skoro ludzie zazwyczaj nie zjadaja jablek razem z pestkami, to sila
rzeczy baza danych wartosci odzywczych produktow spozywczych nie zawiera
danych dla jablek calych, wraz z ogryzkiem, pestkami i ogonkiem. Czy
nastepne pytanie bedzie dotyczylo ewentualnego ujecia w obliczeniach
robakow?
PS: ciezko mi odpowiadac na pytania, ktorych nie widze. W tym przypadku
mozesz podziekowac koledze jangrowi.
> I czy ze skórą czy bez? To istotne.
Skorka to osobna kwestia. Jak wol w podrzuconym przeze mnie linku stoi:
"with skin". Chociaz... Moze to tylko aberracja mojego niedozywionego mozgu?
> A tak w ogóle akurat Amerykanów nie ma co słuchać, jeśli mówią
> na temat żywienia. Toż to same grubasy.
> Uczmy się od najlepszych, a nie od najgorszych.
Kogo proponujesz? Etiopczykow? Jesli maja jakas fajna internetowa baze
danych, porownywalna z ta z USDA, to nie krepuj sie i podrzuc linka.
|