| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-03 17:25:56
Temat: jagody do sloikaWiem, wyjatkowo lamerskie to pytanie, a brzmi ono: jak zaprawic
jagody? To znaczy mysle o po prostu zasypaniu w sloiku cukrem i
pogotowaniu troche, ale chodziloby mi o ta ilosc cukru, np. na 1/2
litrowy sloik jagod ile cukru?
--
Pozdrawiam, Sabina
--
www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-03 19:01:44
Temat: Re: jagody do sloikaUżytkownik Sabinka napisał:
> Wiem, wyjatkowo lamerskie to pytanie, a brzmi ono: jak zaprawic
> jagody? To znaczy mysle o po prostu zasypaniu w sloiku cukrem i
> pogotowaniu troche, ale chodziloby mi o ta ilosc cukru, np. na 1/2
> litrowy sloik jagod ile cukru?
>
ja na taki dzemowy sloik, do wisni wsypalam ok 15 lyzeczek cukru.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 05:58:27
Temat: Re: jagody do sloikamoja zona wlasnie wczoraj je robila - dzien wczesniej zasypala je dosc
obficie cukrem i odstawila w chlodne miejsce, na drugi dzien naklada w
sloiczki i wekuje gotujac je w wodzie ok. 10-15 minut, przewraca do
gory dnem do wystygniecia - tak samo zrobila ostatkowe truskawki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 08:40:55
Temat: Re: jagody do sloikaOn Fri, 04 Jul 2003 07:58:27 +0200, Krzysztof Wróblewski
<k...@a...wbc.lublin.pl> wrote:
>moja zona wlasnie wczoraj je robila - dzien wczesniej zasypala je dosc
>obficie cukrem i odstawila w chlodne miejsce, na drugi dzien naklada w
>sloiczki i wekuje gotujac je w wodzie ok. 10-15 minut, przewraca do
>gory dnem do wystygniecia - tak samo zrobila ostatkowe truskawki
No dzieki ale ja mam problem glownie z iloscia cukru do tych
(czarnych) jagod...
No to robie na oko.
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 09:39:37
Temat: Re: jagody do sloikaUżytkownik "Sabinka" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:vmeagvos6iakiuc8j615j32etbi6ego0it@4ax.com...
> >moja zona wlasnie wczoraj je robila - dzien wczesniej zasypala je dosc
> >obficie cukrem i odstawila w chlodne miejsce, na drugi dzien naklada w
> >sloiczki i wekuje gotujac je w wodzie ok. 10-15 minut, przewraca do
> >gory dnem do wystygniecia - tak samo zrobila ostatkowe truskawki
>
> No dzieki ale ja mam problem glownie z iloscia cukru do tych
> (czarnych) jagod...
> No to robie na oko.
I tak trzymaj! :)
Ja wsypywalam jagody, zeby pokryly dno, sypalam cukru ok. 1 lyzeczki, znowu
sypalam jagody, zeby przykryly ten cukier, taka jedna warstwe, znowu
lyzeczke cukru... itd. Sloik mial tak mniej wiecej 300 ml.
pzdr
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |