| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2008-11-11 01:49:24
Temat: Re: jak długo należy gotowaćTomekD wrote:
> Byciem obywatelem nowego, globalnego świata z jedynie znanym i słusznym
> globalnym (bez)smakiem BigMac-a oraz smaku #5 jest wizją nie do końca
> mnie pociągającą...
No widzisz, roznimy sie w tym, jak widzimy swiat. Dla Ciebie globalnosc
oznacza nawalnice fastfoodow, a dla mnie globalnosc oznacza dostep do
egzotycznych kuchni, do skladnikow i wiedzy na temat gotowania, ktorej
bez globalnosci trudno by sie dokopac.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2008-11-11 10:07:50
Temat: Re: jak długo należy gotowaćŚwiadomie, albo i nie Magdalena Bassett napisał(a):
>> To znaczy, że w tą samą stronę wiry nam się kręcą w zlewie ;)
>
> kolega z Australii mowil, ze wszedzie kreca sie w te sama strone.
> Wierzyc mu?
Samemu sprawdzić najlepiej ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Coriolisa
> Coraz cieplej :) tam czasami jezdze do kina.
Eeeee, to już zgadywać trzeba :(
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2008-11-11 13:35:15
Temat: Re: jak długo należy gotowaćMagdalena Bassett wrote:
> panta_rei wrote:
>
>>>W okolicach Seattle
>>
>>
>> To znaczy, że w tą samą stronę wiry nam się kręcą w zlewie ;)
>
> kolega z Australii mowil, ze wszedzie kreca sie w te sama strone.
> Wierzyc mu?
Nie tyle wszędzie w tę samą, co zależną znacznie bardziej od kształtu zlewu
i ruchu wody, niż od siły Coriolisa. Tak przynajmniej twierdzą w FAQ
pl.sci.fizyka: http://faq.jakubw.pl/fizyka/node41.html
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |