| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-05 14:32:39
Temat: jak przyrzadzic grenadiera?Witam po długiej przerwie,
Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
przekrojeniu panierki wręcz wypływał.
Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?
Ernest
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-05 15:17:01
Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?On Tue, 5 Feb 2002 15:32:39 +0100, "ERY" <e...@p...gazeta.pl>
wrote:
>Witam po d?ugiej przerwie,
>
>Usma?y?em grenadiera w panierce. Wyszed? strasznie wodnisty - po
>przekrojeniu panierki wr?cz wyp?ywa?.
>
>Kto? wie jak to si? przyrz?dza/podaje?
>
>Ernest
eee, jak wyplywa, to ja bym go nazad do wody wpuscila, niech
sobie plywa...
Krysia, dosc beznadziejna..nizej widze pytanie o przepis z zab,
wiec sie przygotowuje....
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-05 17:28:20
Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Użytkownik ERY <e...@p...gazeta.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a3oqe3$q3h$...@n...tpi.pl...
> Witam po długiej przerwie,
>
> Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
> przekrojeniu panierki wręcz wypływał.
>
> Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?
>
> Ernest
Taka jego uroda ze wodnisty. Ja to u niego lubie, bo wszystko co soczyste
mnie neci a smaczek ma delikatniutki i osci jak na lekarstwo. Przyrzadzam go
tak: dokladnie owijam w papier kuchenny, gdy sie obsuszy sole, skrapiam
sokiem z cytryny (kilka kropelek), obtaczam w mace krupczatce, ale zwykla
tez moze byc, i buch na patelnie teflonowa, na rozgrzana oliwe. Po
przewroceniu na druga strone dodaje wiorki masla i przykrywam aby sie
poddusilo. Taka ryba moze isc solo do ziemniaczkow i surowek albo mozna z
dodatkiem warzyw:
kilka marchewek
seler
por
cebula
przecier (sok)pomidorowy
kawalek imbiru
brokuly
fasolka szparagowa
Marchewki, seler kroimy w zapalke, por w talarki, wrzucamy na podsmazona w
oliwie siekana cebule,podlewamy warzywnym bulionem. wrzucamy maly kawalek
imbiru (ostroznie bo ostry) Gdy sa miekkie (ale jedrne, nie mozna
rozgotowac) wyjmujemy imbir, dodajemy przecier lub sok pomidorowy,
doprawiamy sola, bialym pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Fasolke i
brokuly gotujemy z dodatkiem soli i cukru. Rybe obkladamy sosem warzywnym,
fasolka i brokulami.Dobrze smakuje z ryzem na sypko.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-05 17:36:07
Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Użytkownik "ERY" <e...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:a3oqe3$q3h$1@news.tpi.pl...
> Witam po długiej przerwie,
>
> Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
> przekrojeniu panierki wręcz wypływał.
>
> Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?
>
> Ernest
Uwielbiam grenadiera, mniamniuśka ryba. Robię w panierce.Daję na bardzo
gorący olej.nic nie wypływa, ale sama ryba dość delikatna, trzeba uważać, bo
się rozpada.
Pozdrawiam Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-06 04:19:33
Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?"ERY" <e...@p...gazeta.pl> wrote:
>Witam po d3ugiej przerwie,
>
>Usma?y3em grenadiera w panierce. Wyszed3 strasznie wodnisty - po
>przekrojeniu panierki wrecz wyp3ywa3.
>
>Kto? wie jak to sie przyrz?dza/podaje?
>
>Ernest
To zalezy ... jezeli od szrapnela - mielone ewentualnie
gulasz...jezeli tylko rana postrzalowa - to masz pole do popisu -
steki , pieczenie nawet grill...
;->>>>>>>
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |