Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak robicie.....

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak robicie.....

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-15 16:45:06

Temat: jak robicie.....
Od: "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora

no wlasnie jak robicie popularna salatke jarzynowa? z tego co sie zdarzylam
zorientowac co dom to inna salatka mimo ze teoretycznie jarzynowa.
moja wersja nauczona w domu jest taka:(proporcje to tak mniej wiencej
oczywiscie)
2 marchewki
2 pietruszki
1 seler
2 ziemnaczki w mundurkach
ok.3 kiszone ogoreczki
2 jajka
groszek konserwowy
pieprz sol, majonez z jogurtem lub smietana wymieszany
(chyba o niczym nie zapomnialam mam nadzieje)
i chetnie poznam wasze inne wersje:))

pozdrawiam
agata (ciagle chora ale myslami jusz w kuchni:)))



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-15 17:15:47

Temat: Re: jak robicie.....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 15 Mar 2003 17:45:06 +0100, "Agata Mryczko"
<a...@g...univ.gda.pl> wrote:

>no wlasnie jak robicie popularna salatke jarzynowa? z tego co sie zdarzylam
>zorientowac co dom to inna salatka mimo ze teoretycznie jarzynowa.
>moja wersja nauczona w domu jest taka:(proporcje to tak mniej wiencej
>oczywiscie)
>2 marchewki
>2 pietruszki
>1 seler
>2 ziemnaczki w mundurkach
>ok.3 kiszone ogoreczki
>2 jajka
>groszek konserwowy
>pieprz sol, majonez z jogurtem lub smietana wymieszany
>(chyba o niczym nie zapomnialam mam nadzieje)
>i chetnie poznam wasze inne wersje:))
>
>pozdrawiam
>agata (ciagle chora ale myslami jusz w kuchni:)))
>
>


u mnie wystepuje tez por oraz kukurydza dla koloru, ale tylko
troszke, sporo natki oraz zolty ser, dodany dopiero przed sama
mieszanina odrobiny majonezu z odrobina jogurtu/creme fraiche i
musztardy. mazidla jest bardzo malo wmojej salatce, tylko tyle by
spoilo salatke,zeby nie byla latajaca luzem
grzybkow marynowanych mi szkoda dodawac, tak samo nie mam
kiszonych ogorkow i musze zastepowac konserwowymi. to chyba
wszystko ;)....aaaa jeszcze cos - kartofla daje symbolicznie, a
najwiecej selera.

Pierzu
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 17:26:18

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Agata Mryczko napisał:
> no wlasnie jak robicie popularna salatke jarzynowa? z tego co sie zdarzylam
> zorientowac co dom to inna salatka mimo ze teoretycznie jarzynowa.
> moja wersja nauczona w domu jest taka:(proporcje to tak mniej wiencej
> oczywiscie)
> 2 marchewki
> 2 pietruszki
> 1 seler
> 2 ziemnaczki w mundurkach
> ok.3 kiszone ogoreczki
> 2 jajka
> groszek konserwowy
> pieprz sol, majonez z jogurtem lub smietana wymieszany
> (chyba o niczym nie zapomnialam mam nadzieje)
> i chetnie poznam wasze inne wersje:))
>
> pozdrawiam
> agata (ciagle chora ale myslami jusz w kuchni:)))
Ja dodaje musztardy sporo i ogorkow kiszonych zawsze - tak lubia bo
twierdza ze wtedy nie jest
mdla a ja sie z tym zgadzam. Dodaje tez kukurydze, pasternak, ziemniakow
nie daje ale daje jablko. Czasem wedzonego kurczka albo pokrojona w
kostke szynke.




--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 17:42:40

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E73623A.3060902@wroclaw.net.pl...

> pasternak,
hmm co to jest pasternak? przyznaje sie bez bicia ze nie mam bladego
pojecia:(((((((

ps. no jak mowilam z jednej salatki juz sie trzy zrobily:)))


--
Pozdrawiam cieplutko
"agatonek"czyli Agata Mryczko
a...@g...univ.gda.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 18:54:02

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <W...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> hmm co to jest pasternak? przyznaje sie bez bicia ze nie mam bladego
> pojecia:(((((((
>
> ps. no jak mowilam z jednej salatki juz sie trzy zrobily:)))
>


cos podobnego do pietruszki (statystycznie korzen jest wiekszy),
ale majac w reku korzen powiedzialabys ze to pietruszka.

zielone troche sie rozni od pietruszki

pozrdrawiam WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 19:42:30

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wlodzimierz Macewicz napisał:

>
> cos podobnego do pietruszki (statystycznie korzen jest wiekszy),
> ale majac w reku korzen powiedzialabys ze to pietruszka.
>
> zielone troche sie rozni od pietruszki
>
> pozrdrawiam WM
>
>
Dokladnie tak :-)
Smak delikatniejszy niz pietruszka troche zalatujacy selerem. Calkiem
smaczne warzywko :-)


--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 22:16:51

Temat: Re: jak robicie.....
Od: Catalina <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 15 Mar 2003 17:45:06 +0100, "Agata Mryczko"
<a...@g...univ.gda.pl> wrote:

>no wlasnie jak robicie popularna salatke jarzynowa? z tego co sie zdarzylam
>zorientowac co dom to inna salatka mimo ze teoretycznie jarzynowa.
>moja wersja nauczona w domu jest taka:(proporcje to tak mniej wiencej
>oczywiscie)
>2 marchewki
Na taka proporcje to u mnie beda mniej wiecej 4 marchewki

>2 pietruszki
>1 seler
>2 ziemnaczki w mundurkach

Bez ziemniakow

>ok.3 kiszone ogoreczki
>2 jajka

Raczej 3 jajka

>groszek konserwowy

Czasem zamiast lub oprocz groszku daje kukurydze

>pieprz sol, majonez z jogurtem lub smietana wymieszany

Koniecznie jedno spore jablko i por.
Musztarda zamiast pieprzu i czysty majonez
I najlepiej jesli ta wloszczyzna gotowala sie przy rosole a nie sama
czysta z wody.

--
Catalina
icq # 54287160

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-16 00:31:15

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisal w wiadomosci
news:6c977v0alf320iokngiqfpcd1ub13h5ksu@4ax.com...
> On Sat, 15 Mar 2003 17:45:06 +0100, "Agata Mryczko"
> <a...@g...univ.gda.pl> wrote:
>
> >no wlasnie jak robicie popularna salatke jarzynowa? z tego co sie
zdarzylam
> >zorientowac co dom to inna salatka mimo ze teoretycznie jarzynowa.
> >moja wersja nauczona w domu jest taka:(proporcje to tak mniej wiencej
> >oczywiscie)
[ciach]

> Musztarda zamiast pieprzu i czysty majonez

hmmm z musztarda jeszzce nie jadlam czas sprobowac
> I najlepiej jesli ta wloszczyzna gotowala sie przy rosole a nie sama
> czysta z wody.
noo tak sie ona zawsze gotuje:))


--
Pozdrawiam cieplutko
"agatonek" czyli Agata Mryczko
a...@g...univ.gda.pl
>
> --
> Catalina
> icq # 54287160
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-16 00:59:08

Temat: Re: jak robicie.....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 15 Mar 2003 18:54:02 -0000, "Wlodzimierz Macewicz"
<W...@i...pw.edu.pl> wrote:

>> hmm co to jest pasternak? przyznaje sie bez bicia ze nie mam bladego
>> pojecia:(((((((
>>
>> ps. no jak mowilam z jednej salatki juz sie trzy zrobily:)))
>>
>
>
>cos podobnego do pietruszki (statystycznie korzen jest wiekszy),
>ale majac w reku korzen powiedzialabys ze to pietruszka.
>
>zielone troche sie rozni od pietruszki
>
>pozrdrawiam WM
>


ale majac w rekach obu oba korzenie to od razu widac (i czuc,
ktore pietrucha a ktore pasternak - nota bene, cudny pieczony lub
smazony w plastrach wzdluz lub w poprzek. czasem do masla/oliwy
na koncu daje odrobine miodu


Pierzu - amator pasternaku
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-16 01:23:04

Temat: Re: jak robicie.....
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:

> ale majac w rekach obu oba korzenie to od razu widac (i czuc,
> ktore pietrucha a ktore pasternak - nota bene, cudny pieczony lub
> smazony w plastrach wzdluz lub w poprzek. czasem do masla/oliwy
> na koncu daje odrobine miodu
>
>
> Pierzu - amator pasternaku
> K.T. - starannie opakowana

Tak zwyczajnie obrany smazysz na patelni? Pytam bo zawsze mam tego
mnostwo bo wyjatkowo dobrze rosnie na dzialce :-)Zazwyczaj uzywalam tego
jako dodatek do salatek i zup. I nic wiecej bo nie mam pojecia co z tym
robic.

------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet za;b bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tortilla
kiszona kapusta
Pytanie o roze na tort
Jak zrobic lososia?
Obiad na smietniku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »