« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-29 07:04:05
Temat: jak sie cieszę :)ojeju, jak sie cieszę, że znowu do was trafiłam (prawie po roku i raczej
zawsze w postaci "gapia-czytacza")!
mam prośbę, poszukuje przepisu, który w zeszłym roku podał jakis facio
kuchcik na filety drobiowe na grillka! Pamietam tylko, że moczyło je sie w
naturalnym jogurcie i jakies przyprawy i..........tyle. Miały 'namakać' dobę
i faktycznie były PRZEPYSZNE!!!!! ma to moze ktos bo nie wkleiłam sobie na
bierzaco do swojego zeszyciku i......... wcieło mi, proszę o pomoc!
ewa
dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-29 07:07:29
Temat: Re: jak sie cieszę :)> ojeju, jak sie cieszę, że znowu do was trafiłam (prawie po roku i raczej
> zawsze w postaci "gapia-czytacza")!
> mam prośbę, poszukuje przepisu, który w zeszłym roku podał jakis facio
> kuchcik na filety drobiowe na grillka! Pamietam tylko, że moczyło je sie w
> naturalnym jogurcie i jakies przyprawy i..........tyle. Miały 'namakać' dobę
> i faktycznie były PRZEPYSZNE!!!!! ma to moze ktos bo nie wkleiłam sobie na
> bierzaco do swojego zeszyciku i......... wcieło mi, proszę o pomoc!
> ewa
> dzieki
Moze o to chodzi?
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis248.html
Jest to przepis Doroty - wkn.
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 07:45:39
Temat: Re: jak sie cieszę :)
Użytkownik <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3981.000006af.3eae24b0@newsgate.onet.pl...
>
> Moze o to chodzi?
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis248.html
>
> Jest to przepis Doroty - wkn.
>
no taki moj, to on znowu nie do konca jest, przepisow na drob w jogurcie na
grilla jest dosc sporo, i w pewnym sensie wszystkie sa do siebie podobne. Z
duza doza prawdopodobienstwa mozna chyba powiedziec, ze takie filety zawsze
wychodza.
Tyle, ze: jezeli utopimy w marynacie cala piers indycza, to rzeczywiscie
powinna sie ona moczyc w jogurcie z sokiem pomaranczowym cala dobe, cyckom
kurzym wystarcza dwie godziny.
Aha - ostatnio kupilam tak wielkie piersi z kurczaka, ze musialam robic tak:
odkrawac te male piersiatka przyczepione do cyckow wlasciwych, cycki
wlasciwe przekrawac na dwie czescie w poprzek wlokien, a nastepnie ten
grubasny, szerszy kawalek jeszcze na pol, zeby uzyskac ciensze mieso do
grilowania :)
Ale faktycznie bardzo polecam wszelakie marynaty jogurtowe do drobiu na
gilla :)
Dorota (wkn)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 07:53:09
Temat: Re: jak sie cieszę
Ewa Buczma wrote:
> filety drobiowe na grillka! Pamietam tylko, że moczyło je sie w
> naturalnym jogurcie i jakies przyprawy i..........tyle. Miały 'namakać' dobę
> i faktycznie były PRZEPYSZNE!!!!! ma to moze ktos bo nie wkleiłam sobie na
> bierzaco do swojego zeszyciku i......... wcieło mi, proszę o pomoc!
Moze to:
Pierś indycza w marynacie jogurtowej
pojemnik - 150ml jogurtu "Bakoma", sok z półtorej cytryny, 150ml
oleju słonecznikowego, 4 ząbki czosnku, po 2 łyżeczki papryki i
kminu rzymskiego (może być nasz ale lekko podprażony na suchej
patelni), łyżeczka kurkumy, po łyżeczce imbru i soli. Wymieszać
wszystko dokładnie i posmarować tym kilogramową pierś pociętą na
6-7 płatów ( zastąpić można pojedyńczymi piersiami z kurczaka).
Leżakować w lodówce od 12 godzin do 3 dni.
Albo:
pierś kurczaka w marynacie jogurtowej:
ok 4-5 filetów
150ml jogurtu
100ml oliwy
1Ł soli
1ł kminku
1ł papryki słodkiej
1ł kurkumy
2-3 ząbki czosnku
1/2 ł imbiru
zmieszać składniki marynować w nich piersi dobę albo dłużej
piec na grillu lub w piekarniku.jest to o tyle ciekawe, że mięso
pozostaje
soczyste i miękkie.
(Przepisy podane przez Aleksandra Klosiewicza)
Probowalam tylko ten drugi przepis i faktycznie - rewelacja.
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 08:03:24
Temat: Re: jak sie cieszę :)Użytkownik wrote:
> Moze o to chodzi?
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis248.html
>
> Jest to przepis Doroty - wkn.
Wypróbowany i smaczny ;-)
--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 08:25:56
Temat: Re: jak sie cieszę
Użytkownik "Netusia" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3EAE2F65.2348269F@poczta.onet.pl...
>
>
>
> Moze to:
>
<i tak dalej, sama pycha>
to ja w takim razie tez wyprobuje przy najblizszym grillu :) Bo przepisy
wygladaja bardzo smakowicie
Dzięki, Netusiek!
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 21:32:39
Temat: Re: jak sie cieszę :)Ewa Buczma <e...@c...pl> wrote:
> jakis facio
> kuchcik na filety drobiowe na grillka! Pamietam tylko, że moczy"o je sie w
> naturalnym jogurcie i jakies przyprawy i..........tyle. Mia"y 'namakać' dobę
> nie wklei"am sobie na
> bierzaco do swojego zeszyciku i
Chcialas Ewunciu napisac, ze chodzi Ci o fileciki z kurczaczkow, moczone
w jogurciku z przyprawkami.
Wladeczek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 10:53:35
Temat: Re: jak sie cieszę
Wkn wrote:
> to ja w takim razie tez wyprobuje przy najblizszym grillu :) Bo przepisy
> wygladaja bardzo smakowicie
> Dzięki, Netusiek!
Nie ma sprawy, choc zasluga nie moja :-)
Zwlaszcza przepis nr 2 zrobil w mojej rodzinie furore. Jest to
sztandarowe danie na rodzinnych imprezach (robione nie tylko na grillu,
ale i w piekarniku). Naprawde polecam :-)
Buziaki,
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 10:55:41
Temat: Re: jak sie cieszę
Wladyslaw Los wrote:
> Chcialas Ewunciu napisac, ze chodzi Ci o fileciki z kurczaczkow, moczone
> w jogurciku z przyprawkami.
> Wladeczek
Wladeczku,
Zawsze Cie darzylam szacuneczkiem, ale po tej zmiance wpisuje cie na
listeczke ludzikow, ktorych uwielbiam :-)))))))))))))))))))
Pozdrowionka ;-)
A...Netusia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |