Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak sie cieszę :) Re: jak sie cieszę 

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak sie cieszę 

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Netusia <n...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak sie cieszę 
Date: Tue, 29 Apr 2003 09:53:09 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <b8l850$5up$1@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.116.22.206
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1051602535 1055 195.116.22.206 (29 Apr 2003 07:48:55
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Apr 2003 07:48:55 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:154242
Ukryj nagłówki



Ewa Buczma wrote:

> filety drobiowe na grillka! Pamietam tylko, że moczyło je sie w
> naturalnym jogurcie i jakies przyprawy i..........tyle. Miały 'namakać' dobę
> i faktycznie były PRZEPYSZNE!!!!! ma to moze ktos bo nie wkleiłam sobie na
> bierzaco do swojego zeszyciku i......... wcieło mi, proszę o pomoc!

Moze to:

Pierś indycza w marynacie jogurtowej
pojemnik - 150ml jogurtu "Bakoma", sok z półtorej cytryny, 150ml
oleju słonecznikowego, 4 ząbki czosnku, po 2 łyżeczki papryki i
kminu rzymskiego (może być nasz ale lekko podprażony na suchej
patelni), łyżeczka kurkumy, po łyżeczce imbru i soli. Wymieszać
wszystko dokładnie i posmarować tym kilogramową pierś pociętą na
6-7 płatów ( zastąpić można pojedyńczymi piersiami z kurczaka).
Leżakować w lodówce od 12 godzin do 3 dni.

Albo:

pierś kurczaka w marynacie jogurtowej:
ok 4-5 filetów
150ml jogurtu
100ml oliwy
1Ł soli
1ł kminku
1ł papryki słodkiej
1ł kurkumy
2-3 ząbki czosnku
1/2 ł imbiru
zmieszać składniki marynować w nich piersi dobę albo dłużej
piec na grillu lub w piekarniku.jest to o tyle ciekawe, że mięso
pozostaje
soczyste i miękkie.


(Przepisy podane przez Aleksandra Klosiewicza)
Probowalam tylko ten drugi przepis i faktycznie - rewelacja.
Pozdrawiam
Aneta

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.04 Wkn
29.04 Piotr Kosela
29.04 Wkn
29.04 Wladyslaw Los
30.04 Netusia
30.04 Netusia
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6