« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-01 13:22:21
Temat: jaka mąka do kruchego ciasta?jaka mąka do kruchego ciasta?
--
ya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-01 16:40:13
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?
Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
news:e354m1$d4g$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jaka mąka do kruchego ciasta?
Krupczatka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-01 17:32:37
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?
Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
news:e354m1$d4g$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jaka mąka do kruchego ciasta?
>
krupczatka oczy wiście ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-02 09:35:54
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?Użytkownik "kasia maruda" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e35gig$jgi$1@atlantis.news.tpi.pl...
> krupczatka oczy wiście ;)
w każdym z dwudziestu przepisów, jakie znalazłam, ukrywali to przede mną
:)
dzięki.
--
ya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-02 10:01:44
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?yapann napisał(a):
>> krupczatka oczy wiście ;)
>
> w każdym z dwudziestu przepisów, jakie znalazłam, ukrywali to przede mną
> :)
Bo takie informacje sa czesto ukryte we wstepach ksiazek kucharskich :)
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-05-02 16:11:58
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?
> Bo takie informacje sa czesto ukryte we wstepach ksiazek kucharskich :)
>
A to powiedzcie może jeszcze czym się różni krupczatka od nie-krupczatki.
Ale tak własnymi słowami:) nie książko-kucharsko.
W rękach/palcach czuje się różnice konsystencji mąki?
Różnicę w konsystencji ciasta? Ciągliwość?Kruchość?
Różnicę w pieczeniu? Konsystencji po wypieku?
Stale czytam że krupczatka to... krupczatka tamto... i zastanawiam
się nad różnicami. Ile w tym rzeczywistego doświadczenia
a ile wiary "w ciemno"
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-05-02 16:26:49
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?Użytkownik "mich" <m...@p...com> napisał w wiadomości
news:e3803k$2gfn$1@news.mm.pl...
>
>> Bo takie informacje sa czesto ukryte we wstepach ksiazek kucharskich :)
>>
>
> A to powiedzcie może jeszcze czym się różni krupczatka od nie-krupczatki.
> Ale tak własnymi słowami:) nie książko-kucharsko.
>
> W rękach/palcach czuje się różnice konsystencji mąki?
Tak, krupczatka jest bardziej chropowata.
> Różnicę w konsystencji ciasta? Ciągliwość?Kruchość?
>
> Różnicę w pieczeniu? Konsystencji po wypieku?
>
> Stale czytam że krupczatka to... krupczatka tamto... i zastanawiam
> się nad różnicami. Ile w tym rzeczywistego doświadczenia
> a ile wiary "w ciemno"
Stopień zmielenia maki ma tutaj znaczenie. To nie wiara w ciemno, to fakt.
Wypiekają się większe gruzełki i sa one bardziej kruche.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-05-02 17:03:34
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?mich napisał(a):
> A to powiedzcie może jeszcze czym się różni krupczatka od nie-krupczatki.
> Ale tak własnymi słowami:) nie książko-kucharsko.
>
> W rękach/palcach czuje się różnice konsystencji mąki?
Tak, czuc roznice w rekach. Krupczatka jest grubiej mielona (bardziej
przypomina drobniutka kaszke niz zwykla make).
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-05-02 18:32:40
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?
"Theli" <p...@w...pl> wrote in message
news:e383b3$nsq$1@opal.icpnet.pl...
> mich napisał(a):
>> A to powiedzcie może jeszcze czym się różni krupczatka od nie-krupczatki.
>> Ale tak własnymi słowami:) nie książko-kucharsko.
>>
>> W rękach/palcach czuje się różnice konsystencji mąki?
>
> Tak, czuc roznice w rekach. Krupczatka jest grubiej mielona (bardziej
> przypomina drobniutka kaszke niz zwykla make).
>
>
> th
Nie prościej było napisać, że to stadium pośrednie pomiędzy mąką np.
poznańską a kaszą manną?...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-05-02 18:55:03
Temat: Re: jaka mąka do kruchego ciasta?Panslavista napisał(a):
>
> Nie prościej było napisać, że to stadium pośrednie pomiędzy mąką np.
> poznańską a kaszą manną?...
I potem tlumaczyc czym sie rozni maka poznanska od np. wroclawskiej?
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |