Strona główna Grupy pl.misc.dieta jaka mąka??[monti]

Grupy

Szukaj w grupach

 

jaka mąka??[monti]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-23 12:08:29

Temat: jaka mąka??[monti]
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

hey!
Mam pytanko, stosujecie "jakąś" mąkę do przygotowywania potraw? najlepsza
w/g Montiego jest pełnoziarnista, to wiem, ale spotkaliście się z taką na
polskim rynku? a co sądzicie o gryczanej?
a jeśli znajdzie się już odpowiednią, to można zrobić sobie danko mączne, np.
naleśniki?:-) tak jakoś ochota mnie ostatnio wzięła..
pozdr, Nesta

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2002-09-23 12:33:59

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ea9.000016c1.3d8f043c@newsgate.onet.pl...
> hey!
> Mam pytanko, stosujecie "jakąś" mąkę do przygotowywania potraw?
najlepsza
> w/g Montiego jest pełnoziarnista, to wiem, ale spotkaliście się z taką na
> polskim rynku? a co sądzicie o gryczanej?
Nie spotkalam sie z maka pelnoziarnista,widzialam razowa pszenna i
zytnia,ale chleb razowy ma IG 60 wiec sie chyba nie nadaje :-(((.
na teamt maki gryczanej zdania nie mam ,nawet nie wiem dokladnie,jak
wyglada....Tylko torebke z zawartoscia widzialam w sklepie
> a jeśli znajdzie się już odpowiednią, to można zrobić sobie danko mączne,
np.
> naleśniki?:-) tak jakoś ochota mnie ostatnio wzięła..
> pozdr, Nesta
Sadze,ze jesli znajdziesz make pelnoziarnista,moze gdzies w mlynie?Spokojnie
mozna bedzie cos z niej zrobic,bo czym bedzie sie twoj wyrob roznil od
chleba pelnoziarnistego???? Nalesniki...hmm,daaaawno nie jadlam.Zamarzylam
sobie pizze,taka z warzywkami ,bez sera,tylko maka....Ja poszukam w
miejscowym mlynie.Pozdrawiam Hafsa
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2002-09-23 12:34:46

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: "Faber" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ea9.000016c1.3d8f043c@newsgate.onet.pl...
> hey!
> Mam pytanko, stosujecie "jakąś" mąkę do przygotowywania potraw?
najlepsza
> w/g Montiego jest pełnoziarnista, to wiem, ale spotkaliście się z taką na
> polskim rynku? a co sądzicie o gryczanej?
> a jeśli znajdzie się już odpowiednią, to można zrobić sobie danko mączne,
np.
> naleśniki?:-) tak jakoś ochota mnie ostatnio wzięła..
> pozdr, Nesta>

Moja Pani znalazła cos takiego w Realu. Mąka żytnia razowa z pełnego
przemiału. Zupełnie nie odsiewana, z otrębami i wszystkim co przed
przemiałem stanowiło ziarno. Zastosowanie? Jak kazda inna mąka.
pzdr
tade


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2002-09-23 14:00:53

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

>
> na teamt maki gryczanej zdania nie mam ,nawet nie wiem dokladnie,jak
> wyglada....Tylko torebke z zawartoscia widzialam w sklepie
ja też nie:) tylko znalazłam przepisy z zastosowaniem właśnie mąki gryczanej i
pomyślałam, że moze akurat będzie w porządku..
> > a jeśli znajdzie się już odpowiednią, to można zrobić sobie danko mączne,
> np.
> > naleśniki?:-) tak jakoś ochota mnie ostatnio wzięła..

> Sadze,ze jesli znajdziesz make pelnoziarnista,moze gdzies w mlynie?Spokojnie
> mozna bedzie cos z niej zrobic,bo czym bedzie sie twoj wyrob roznil od
> chleba pelnoziarnistego???? Nalesniki...hmm,daaaawno nie jadlam.Zamarzylam
> sobie pizze,taka z warzywkami ,bez sera,tylko maka....Ja poszukam w
> miejscowym mlynie.Pozdrawiam Hafsa
No młyn to dobry pomysł, a jakby tak jeszcze był jakiś znajomy młynarz;-))
Ostatnio coraz częściej mam ochotę na takie inne- nie montignacowe potrawy, no
i troszkę zaczynam mieć ochotę na słodkości, może po 3 miesiącach w końcu zjem
sobie czekoladke 70%..hmmm...
buzka, Nesta
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2002-09-23 14:51:04

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> No młyn to dobry pomysł, a jakby tak jeszcze był jakiś znajomy młynarz;-))
Niestety ,nie mam takich znajomosci,wiec nie polece nikogo,ale moze gdzeis
znajdzies,Faber pisal o Realu..
> Ostatnio coraz częściej mam ochotę na takie inne- nie montignacowe
potrawy,
Mnie ostatnio wzielo na kapusniak,ale zrobilam wersje light,smak byl ok i
byl bardzo monti....
> i troszkę zaczynam mieć ochotę na słodkości, może po 3 miesiącach w końcu
zjem
> sobie czekoladke 70%..hmmm...
> buzka, Nesta

Zobaczysz ,jaka jest slodziutka,czasem jem kosteczke...tylko nie zrezygnuj z
dietki.Jan Werbinski pisal,zeby czasem odstapic od diety i zjesc sobie cos
zwyklego a potem wrocic do Montiego.Pozdrawiam i Sle buziaczki Hafsa
> > --
> > Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2002-09-23 19:19:11

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


> Zobaczysz ,jaka jest slodziutka,czasem jem kosteczke...
musze zrobić zakup czekoladki:)

> tylko nie zrezygnuj zdietki.Jan Werbinski pisal,zeby czasem odstapic od diety
i zjesc sobie cos
> zwyklego a potem wrocic do Montiego.Pozdrawiam i Sle buziaczki Hafsa
szczera prawda:) ale myśle, że i tak duzych odstępów nie zrobie, bo do tej pory
mój sposób odźywiania był zbliżony..choć różnił się troszkę, ale już znalazłam
sobie odpowiedniki montiego i na razie do nich mnie nie ciągnie, no jedynie do
tych naleśników, racuchów, czekoladek,aaa... i do kukurydzy konserwowej. Jejku
jak ja sie natrudze jak jem gdzieś sałatki!!!..
dzięki Hafsa i pozdrawiam cieplutko
Nesta

PS. to chyba przez tą okropną pogodę taka ochota na inne jedzonko:)

> > > --
> > > Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
> >
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2002-09-23 19:21:42

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> > w/g Montiego jest pełnoziarnista, to wiem, ale spotkaliście się z taką na
> > polskim rynku? > > pozdr, Nesta>
>
> Moja Pani znalazła cos takiego w Realu. Mąka żytnia razowa z pełnego
> przemiału. Zupełnie nie odsiewana, z otrębami i wszystkim co przed
> przemiałem stanowiło ziarno. > pzdr
> tade

Dzięki, zrobię sobie wycieczke do hipermarketów i poszukam, może akurat tez coś
znajdę.
pozdr, Nesta


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2002-09-24 07:43:45

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

. Jejku
> jak ja sie natrudze jak jem gdzieś sałatki!!!..
> dzięki Hafsa i pozdrawiam cieplutko
> Nesta
>
> PS. to chyba przez tą okropną pogodę taka ochota na inne jedzonko:)
Wybierasz wszystkie ziarenka?Ja nie kupuje,nie zamawiam ,nie robie
salatek,bo mi sie nie chce robic majonezu,a w kupionym jest cukier....Mnie
sie tez chce jesc takie roznosci...ostatnio zjadlam kilka pierogow.I mam
spokoj.Pozdraiwm Hafsa



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2002-09-24 10:09:06

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


> Wybierasz wszystkie ziarenka?Ja nie kupuje,nie zamawiam ,nie robie
> salatek,bo mi sie nie chce robic majonezu,a w kupionym jest cukier....
już się przyzwyczaiłam do wybierania:)jak sobie sama robie, to rzecz jasna- nie
dodaje, ale czasem u kogoś jak jestem, to się zdarzy małe zółte nasionko, a jak
jestem w kanjpie to zazwyczaj są do wyboru sosy, więc majonezowy omijam:)
Na pewno we wszystkich majonezach jest cukier? w jogo majo też? wydawało mi
się, że w którymś na składzie nie był wypisany, ale głowy nie dam sobie uciąć;)
> Mniesie tez chce jesc takie roznosci...ostatnio zjadlam kilka pierogow.I mam
> spokoj.Pozdraiwm Hafsa
no pewnie, podniebiebie i brzuszek zaspokojone i jest ok...wlaśnie mnie dopadła
grypa i na razie ochota na cokolwiek minęła, ale po powrocie do
zdrowia...hmmm...
całusy, Nesta

PS. A co myślisz o syropach? do tej pory nieraz leczyłam gardełko Pyrosalem,
Flegaminą, itd. a teraz? one raczej mają cukier w składzie?
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2002-09-24 10:27:53

Temat: Re: jaka mąka??[monti]
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Na pewno we wszystkich majonezach jest cukier? w jogo majo też? wydawało
mi
> się, że w którymś na składzie nie był wypisany, ale głowy nie dam sobie
uciąć;)
Majonezow jeszcze nie przestudiowalam w sklepie,brakuje mi czasu,ale chyba
sprawdze,zeby wiedziec.Sprawdzialm musztardy,wszystkie maja....
> PS. A co myślisz o syropach? do tej pory nieraz leczyłam gardełko
Pyrosalem,
> Flegaminą, itd. a teraz? one raczej mają cukier w składzie?
Sa syropy przeznaczone dla diabetykow,teraz nie podam zadnej nazwy ,bo mi
wszystkie wypadly z glowy,ale przejrze ksiazke i napisze jakies nazwy.Na
kaszel sa tez tabletki,na gardlo tez,nie trzeba koniecznie pic syropow,ja
odnosze wrazenie,ze w kroplach aptecznych substancja czynna jest alkohol a w
syropach?to co sie nazywa corrigens i poprawia smak....Hafsa



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Daktyle a Monti
pytanie
Re: [SPAM - ale nie reklama/not a commercial]
pytanka do stosujacych montiego
prosba o pomoc i porade

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »