« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2009-11-06 19:42:01
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?
Użytkownik "Ap3k" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:20091105203444.02d21599.a@d.pl...
On Thu, 5 Nov 2009 11:14:27 -0800 (PST)
jilet <k...@p...onet.pl> wrote:
> > >> ważne jest dobrze ubić
> > > I przebijac drewniana palka.
> >
> > Albo osikowym kołkiem...
>
> haha lol taa i róznańcem po głowie i czosnkiem po oczach lol
Mozesz wyjasnic, co w tym przebijaniu zabawnego?
Zależy, w jakim celu przebijasz...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2009-11-06 23:02:26
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?On Fri, 6 Nov 2009 20:42:01 +0100
"lemonka" <...@a...com> wrote:
> Zależy, w jakim celu przebijasz...
No wlasnie. Powiedzmy, ze od wielu ludzi doswiadczonych w kiszeniu
kapusty (jak to brzmi ;-) slyszalem, ze uwalnianie tym slawetnym
przebijaniem gazow, ktore powstaja przy kiszeniu, zapobiega nabraniu
przez kapuste gorzkawego posmaku. Szczerze mowiac, ja tez przebijam,
nigdy nie robilem bez przebijania, wiec nie mam porownania smakowego
miedzy "przebijana" a nie.
Jesli to bdura, to z checia bym sie dowiedzial, czemu. Powaznie. Ja
jestem wielkim zwolennikiem obalania mitow.
--
PRecz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2009-12-06 16:07:14
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?Ap3k <...@...pl> wrote:
>No wlasnie. Powiedzmy, ze od wielu ludzi doswiadczonych w kiszeniu
>kapusty (jak to brzmi ;-) slyszalem, ze uwalnianie tym slawetnym
>przebijaniem gazow, ktore powstaja przy kiszeniu, zapobiega nabraniu
>przez kapuste gorzkawego posmaku. Szczerze mowiac, ja tez przebijam,
>nigdy nie robilem bez przebijania, wiec nie mam porownania smakowego
>miedzy "przebijana" a nie.
>Jesli to bdura, to z checia bym sie dowiedzial, czemu. Powaznie. Ja
>jestem wielkim zwolennikiem obalania mitow.
poprostu bez przebijania kapusta wychodzi z naczynia. gazowanie w
wypadku kapusty jest tak intensywne, ze kazde naczynie byloby za male
http://jszania.republika.pl/przetwory/kapusta.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |