Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Buraczki (chyba) zasmażane.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Buraczki (chyba) zasmażane.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-11-02 12:18:37

Temat: Buraczki (chyba) zasmażane.
Od: Als <1...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jadłem ostatnio w Gościńcu Polskie Jadło w Poczesnej pod Częstochową. Były
tam między innymi super smaczne buraczki czerwone - chyba zasmażane, z
takim winnym posmakiem, lekko zagęszczanym sosem. Trudno mi dokładnie
określić, co konkretnie powodowało, że są one takie dobre, ale właśnie
takie były. Czy ktoś tam jadł i wie, jak zrobić takie buraczki? Z góry
dziękuję za pomoc...

--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-11-03 21:15:47

Temat: Re: Buraczki (chyba) zasmażane.
Od: czeremcha <c...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakiś czas temu kupiłam gotowe buraczki tarte - w słoiczku.
Przerobiłam je na zasmażane. Od robionych od początku do końca w domu
różniły się właśnie winnym smakiem - były lekko zakwaszone /nie
sprawdzałam czym, może kwaskiem cytrynowym, bo smaku octu nie
wyczuwało się/.

Być może tam używają właśnie tego półfabrykatu.

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-11-03 21:38:18

Temat: Re: Buraczki (chyba) zasmażane.
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 3 Nov 2009 13:15:47 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> Jakiś czas temu kupiłam gotowe buraczki tarte - w słoiczku.
> Przerobiłam je na zasmażane. Od robionych od początku do końca w domu
> różniły się właśnie winnym smakiem - były lekko zakwaszone /nie
> sprawdzałam czym, może kwaskiem cytrynowym, bo smaku octu nie
> wyczuwało się/.

Pewnie były zakwaszane octem winnym. W ogóle buraczki tarte i w całości,
pakowane do słoików na zimę, powinno się zakwaszać, najlepiej octem winnym.
--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

MARGARYNA
Zamów prenumeratę Gazety Wyborczej już dziś!
PIEROGI
Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Re: MARGARYNA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »