« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-11-15 09:47:42
Temat: Re: jeszcze lasagne
Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dl580o$hev$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak zrobić lasagne najnizej kaloryczne? Macie jakies pomysły? Czy sos
> beszamelowy można zastąpić czymś "chudym"? Będę wdzieczna za porady.
Bardzo dziękuję za wszystkie porady.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-11-15 09:49:37
Temat: Re: jeszcze lasagne
Użytkownik "Magdalena" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlc8n1$pu4$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:dl580o$hev$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Jak zrobić lasagne najnizej kaloryczne? Macie jakies pomysły? Czy sos
>> beszamelowy można zastąpić czymś "chudym"? Będę wdzieczna za porady.
>
> 1. pomidory, pieczarki, papryke, cebule, czosnek do miksera, na papke, na
> gleboka patelnie, dodaje odrobine oliwy z oliwek, przyprawy, dusze az sie
> nieco zagesci.
> Plat makaronu-sos-troche startego sera i tak na zmiane. Na wierzch sos z
> odrobiny smietany 18stki jajka i malej ilosci startego na wiorki sera.
>
Dzięki, dzisiaj wykorzystam instrukcję nr 1. To dobry pomysł.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-11-15 10:58:15
Temat: Re: jeszcze lasagneA moze chcesz jeszcze jakis "chudy" przepis? Jestem specjalistka w tej
dziedzinie.
Nie smakuja one jak oryginaly, co do tego nie mam zludzen, ale cos za cos
:-))
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-11-15 11:09:24
Temat: Re: jeszcze lasagne
Użytkownik "Magdalena" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlcf16$i6u$1@news.onet.pl...
>A moze chcesz jeszcze jakis "chudy" przepis? Jestem specjalistka w tej
> dziedzinie.
Oczywiście, bardzo potrzebuję "chudych" przepisów. Byle tylko nie
wymagały trzech tysięcy wymyślnych składników, bo takie często spotykam. Aha
i bez soi, ciecierzycy itp. Bardzo Ci dziękuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-11-15 11:46:59
Temat: Re: jeszcze lasagne
Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlcfuk$n2j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Oczywiście, bardzo potrzebuję "chudych" przepisów. Byle tylko nie
> wymagały trzech tysięcy wymyślnych składników, bo takie często spotykam.
Aha
> i bez soi, ciecierzycy itp. Bardzo Ci dziękuje.
Eeee, nieee, to calkiem zwykle jedzenie tylko zmodyfikowane :-)
Np. "prawie pomidorowa" pycha. I to nawet wg nie odchudzajacych sie gosci.
Gotuje normalnie rosol na kawalku drobiu z duza iloscia warzyw, nastepnie
wszystkie warzywa wyciagam i ...daje psom, mieso obieram i wrzucam do zupy
tylko chude.
Gotuje na parze warzywa: marchewke, brokuly, kalafior, ze dwa srednie
ziemniaki, seler, seler naciowy, pietruszke itd, generalnie to co mam, tak,
zeby wyszedl caly koszyczek. Ugotowane warzywa do miksera, do tego
koncentrat pomidorowy albo pomidory z puszki, albo sok pomidorowy i miksuje
tak dlugo az wyglada jak bobofrut czy inne takie.
To do zupy i powstaje gesta zupa, ktora mozna sie porzadnie najesc i nie ma
miliona kalorii. Nie daje juz makaronu.
Lody robie tak: kilka zoltek +chudy twarog+jogurt naturalny+troche
slodziku+owoce. Miksuje, do zamrazalnika. Generalnie robie 'na oko', czasem
na koniec dodaje jakies orzechy.
Golabki tak jak zwykle ale farsz z miesa mielonego drobiowego +pieczarki
(bardzo drobniutko)+cebula+czosnek+pietruszka+jedno jajko+przyprawy. Po
zawinieciu w kapuste nie smaze ich juz tylko od razu dusze. Sosu nie
zageszczam.
Tarte robie na ciemnej mace (i cienko ciasta), a na gore wrzucam bardzo duzo
farszu. Dobry jest z duszonego szpinaku z pieczarkami, odrobina skwarek i
ostrymi przyprawami.
Spagetti dokladnie tak jak sos na lasagne, z samych warzyw, dodaje jeszcze
duzo, najlepiej swiezych, ziol
Jak mi sie cos przypomni to napisze.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-11-15 18:03:37
Temat: Re: jeszcze lasagne
Użytkownik "Magdalena" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlchsg$ud0$1@news.onet.pl...
>
>
> Eeee, nieee, to calkiem zwykle jedzenie tylko zmodyfikowane :-)
Niestety, tak już jest: albo smacznie, albo zdrowo". Przykra reguła.
Jeszcze raz dzięki. Na pewno wykrzystam to, co piszesz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |