| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-18 19:02:22
Temat: Re: kombiwar-jakiej firmy?
-----Original Message-----
From: ostry <o...@e...com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 18 stycznia 2001 11:25
Subject: Re: kombiwar-jakiej firmy?
>Chodzi o to, że kombiwar ( termoobieg ) - tak jak zaznaczył Tadeusz -
nadaje
>potrawom nowe smaki ze względu na technikę opiekania ( ogrzewania ).
>
>
>--
>ostry
Dokladnie - ja wykorzystuje termoobieg do pieczenia pizzy. Gdy juz
przygotuje ciasto i "nakladke" ukladam pizze w piecu na rozgrzanych
szamotowkach (obowiazkowo ;-) i wlaczam termoobieg - skracam w ten sposob
czas pieczenia - ciasto nie zdazy wyschnac a rumieni sie wlasnie w sposob
charakterysyczny dla pieca opalanego weglem drzewnym i ma tez tez
"prawdziwy" aromat. Pieczenie pizzy z termoobiegiem trwa u mnie nie dluzej
niz 10 min. - pozniej mam pizze zaczepno-obronna :-)
Herbatka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |