« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-28 14:38:31
Temat: korzen juki ?Witam!
Dostalismy z Hiszpanii korzen juki, tak przynajmniej to nazwali - cos jak
wielka (50 cm dlugosci) biala rzepa, ale bez natki, w srodku biala, a na
zewnatrz brazowo - rozowa, zawoskowana.
Czy wiecie co z tym zrobic? Kawalek ugotowalismy w wodzie, po chwilo
rozpadlo sie na kawalki, a smak mialo slodko - delikatno - pietruszkowo -
maslany, tak bym to okreslil.
Prosze, popowiedzcie mi, co smacznego mozna tego zrobic.
Pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-28 20:17:16
Temat: Re: korzen juki ?
Użytkownik "Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl> napisał w
wiadomości news:b8jeee$i4h$1@news.polbox.pl...
> Witam!
>
> Dostalismy z Hiszpanii korzen juki, tak przynajmniej to nazwali - cos jak
> wielka (50 cm dlugosci) biala rzepa, ale bez natki, w srodku biala, a na
> zewnatrz brazowo - rozowa, zawoskowana.
My juke podgotowujemy (krotko, bo rzeczywiscie sie rozpada) i jemy z sosem
jakims miesnym.
Albo podpiekamy (jak ziemniaki) i z sosem
Swietnie komponuje sie z nia sos czosnkowy.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-01 08:09:42
Temat: Re: korzen juki ?margola & zielarz wrote:
> Użytkownik "Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl> napisał
> w wiadomości news:b8jeee$i4h$1@news.polbox.pl...
>> Witam!
>> Dostalismy z Hiszpanii korzen juki, tak przynajmniej to nazwali - cos jak
>> wielka (50 cm dlugosci) biala rzepa, ale bez natki, w srodku biala, a na
>> zewnatrz brazowo - rozowa, zawoskowana.
>
> My juke podgotowujemy (krotko, bo rzeczywiscie sie rozpada) i jemy z sosem
> jakims miesnym.
> Albo podpiekamy (jak ziemniaki) i z sosem
> Swietnie komponuje sie z nia sos czosnkowy.
>
> Margola
Bardzo dziekuje! Krotko gotowalismy i zjedlismy z moim domowym tzatziki
-calkiem ciekawe zestawienie.
Dziekuje i serdecznie pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |