Data: 2000-03-10 09:10:50
Temat: Re: krzywa cukru u diabetykow
Od: "jacek" <o...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Andkomor <a...@a...com> wrote in message
news:20000309154643.02493.00001278@ng-ca1.aol.com...
> Z mojego doswiadczenia utrzymanie poziomu cukru po godzinie od spozycia
pokarmu
> jest trudne . Mozna co prawda osiagnac to wieksza dawka lekow ale potem
szybko
> spada poziom uru ponizej poziomu 80 jednostek. Wymaga to bardzo czestego
> spozywania posilkow. Ja mam posilki co 2 i pol godziny ale po godzinie
poziom
> cukru osiaga 160 do 185 jednostek aby po dwoch godzinach spasc do ok. 120
a po
> nastepnej pol godzinie do poziomu wyjsciowego na czczco tj ok 110 115
> jednostek.
>
A dlaczego jesz cukier skoro twoj organizm ma deficyt insuliny?
Nie lepiej poprostu zmienić sposób zasilania organizmu?
Wystarczy jesc dziennie ok 50 g cukru dziennie najlepiej w postaci skrobii a
całą resztę energii czerpać z tłuszczów zwierzęcych?
Wtedy ta ilość insuliny którą trzustka produkuje wystarczy i nie bedziesz
miał problemów z cukrzycą.
Pomyśl o tym.
Jeśli jesteś z Warszawy to zapraszam cię na spotkanie z optymalnymi, dowiesz
sie ze nie musisz juz cierpieć z powodu cukrzycy.
Jacek
> Byc moze mozna obnizyc poziom szczytowy poprzez zmiane diety , wtedy
rozklad
> pokarmu wydluza sie w czasie.
>
> Czy ktos z kolegow grupowiczow moglby wyrazic swoj poglad na ta sprawe lub
> wskazac miejsce w internecie gdzie moglbym to przeczytac.
http://friko2.onet.pl/szc/ikoiko/
>
> pozdrawiam,
> Andzrej
>
|