« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-13 12:19:19
Temat: kuchnia bawarska!!!! poszukiwanawitam !!!
poszukuje wszelkich przepisow kuchni bawarskiej
oczywiscie golonka kapucha i co jeszcze bede bardzo bardzo wdzieczny za
przepisy i oceny smakow
pozdrawiam
pawel z rzeszowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-13 12:36:06
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwana
Użytkownik "pawel" <g...@i...pl> napisał w wiadomości
news:98l37g$b3a$1@news.tpi.pl...
: witam !!!
:
: poszukuje wszelkich przepisow kuchni bawarskiej
: oczywiscie golonka kapucha i co jeszcze bede bardzo bardzo wdzieczny za
: przepisy i oceny smakow
Od razu napisze, ze nie naleze do kucharek ktore scisle trzymaja sie proporcji.
Tak wiec podam Ci przepis na ziemniaki po bawarsku.
To jest (proporcje wg gustu - mniej lub wiecej):
1. kilka ziemniakow,
2. boczku wedzonego (ok. 30 dkg),
3. cebula
4. przyprawy
5. sol, pieprz, majeranek, papryka, maggi
Boczek i cebule kroje w kostke, smaze na patelni. Ziemniaki surowe kroje w
plastry. Gdy juz boczek z cebulka sie podsmaza mieszam z surowymi ziemniakami
(mozna tez dodac grzybki). Wszystko to zapiekam w zaroodpornym naczyniu.
zapiekam to ok. 30-45 min. Uwazam, iz jest to bardzo proste a zarazem syte
danie, nie wspominajac, ze bardzo smaczne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-13 13:26:16
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwana
Użytkownik "{Wilma}" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:98l48i$8rb$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
>
> Od razu napisze, ze nie naleze do kucharek ktore scisle trzymaja sie
proporcji.
> Tak wiec podam Ci przepis na ziemniaki po bawarsku.
> To jest (proporcje wg gustu - mniej lub wiecej):
> 1. kilka ziemniakow,
> 2. boczku wedzonego (ok. 30 dkg),
> 3. cebula
> 4. przyprawy
> 5. sol, pieprz, majeranek, papryka, maggi
>
> Boczek i cebule kroje w kostke, smaze na patelni. Ziemniaki surowe kroje w
> plastry. Gdy juz boczek z cebulka sie podsmaza mieszam z surowymi
ziemniakami
> (mozna tez dodac grzybki). Wszystko to zapiekam w zaroodpornym naczyniu.
> zapiekam to ok. 30-45 min. Uwazam, iz jest to bardzo proste a zarazem syte
> danie, nie wspominajac, ze bardzo smaczne.
>
>
wielkie dzieki zaraz ide wyporoba te cuda
pozdrawiam
PK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-13 22:40:32
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwanaPrzeglądając dziś listę, w wiadomosci sygnowanej "{Wilma}"
<w...@o...pl> napisanej Tue, 13 Mar 2001 13:36:06 +0100
przeczytałem:
>Wszystko to zapiekam w zaroodpornym naczyniu.
>zapiekam to ok. 30-45 min.
w piekarniku? w jakiej temperaturze? zeby nie spalic...
--
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 06:36:34
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwana
Użytkownik "Marek" <i...@b...pl> napisał w wiadomości
news:jd8tatoktcsj07u9l388cf1qf39ikdus1b@4ax.com...
: w piekarniku? w jakiej temperaturze? zeby nie spalic...
: --
: Pozdrawiam
: Marek
Mam piekarnik gazowy. Niestety termometr w piekarniku mam popsuty, wiec pieke
"na oko". Moja wyprobowana metoda jest rozgrzewania piekarnika na maksa, a po
wlozeniu dania przykrecam pokretlo do sredniego plomienia. Co jakis czas
zagladam czy danie jest juz gotowe. Obiecuje sie poprawic (kupuje nowa kuchenke)
i mam nadzieje, ze termometr w niej tak szybko nie "wysiadzie"
Pozdrawiam,
Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 08:25:39
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwanapawel wrote:
>
> poszukuje wszelkich przepisow kuchni bawarskiej
Biala kielbasa w piwie:
4-5 bialych kielbasek wrzucasz do garnka, dolewasz pol szklanki
piwa, pol szklanki rosolu, wrzucasz dwie srednie cebule pokrojone w
krazki,
lyzeczke masla i gotujesz na malym ogniu 20 minut.
Wyjmujesz kielbaski, sos zageszczasz zasmazka z maki na masle,
doprawiasz
starta skorka razowego chleba i sola (jesli trzeba, bo rosol mogl byc
slony).
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 10:42:52
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwana
Użytkownik "Bogusław Kempny" <k...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:3AAF2B03.592B32FF@stanpol.com.pl...
> pawel wrote:
> >
> > poszukuje wszelkich przepisow kuchni bawarskiej
> Biala kielbasa w piwie:
> 4-5 bialych kielbasek wrzucasz do garnka, dolewasz pol szklanki
> piwa, pol szklanki rosolu, wrzucasz dwie srednie cebule pokrojone w
> krazki,
> lyzeczke masla i gotujesz na malym ogniu 20 minut.
> Wyjmujesz kielbaski, sos zageszczasz zasmazka z maki na masle,
> doprawiasz
> starta skorka razowego chleba i sola (jesli trzeba, bo rosol mogl byc
> slony).
>
> BK
o to wyglada zachecajaco.........dzieki serdeczne
PK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 12:06:06
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwanaPrzeglądając dziś listę, w wiadomosci sygnowanej "{Wilma}"
<w...@o...pl> napisanej Tue, 13 Mar 2001 13:36:06 +0100
przeczytałem:
>Wszystko to zapiekam w zaroodpornym naczyniu.
lajkonik jestem...
przykryte czy nie?
--
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 12:11:13
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwana
Użytkownik "Marek" <i...@b...pl> napisał w wiadomości
news:nknuatctubn01epdo1uroggtear5sl9vfr@4ax.com...
: Przeglądając dziś listę, w wiadomosci sygnowanej "{Wilma}"
: <w...@o...pl> napisanej Tue, 13 Mar 2001 13:36:06 +0100
: przeczytałem:
:
: >Wszystko to zapiekam w zaroodpornym naczyniu.
:
: lajkonik jestem...
: przykryte czy nie?
Moze nie Ty jestes lajkonikiem, ale ze mnie marna "pisarka". Oczywiscie,
naczynie musi byc przykryte, aby potrawa zapiekala sie sama z siebie, czy jak
kto woli "w sosie wlasnym".
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-14 12:43:29
Temat: Re: kuchnia bawarska!!!! poszukiwanaPrzeglądając dziś listę, w wiadomosci sygnowanej "{Wilma}"
<w...@o...pl> napisanej Wed, 14 Mar 2001 13:11:13 +0100
przeczytałem:
>naczynie musi byc przykryte, aby potrawa zapiekala sie sama z siebie, czy jak
>kto woli "w sosie wlasnym".
dzis jest godzina 'W'. robie. :-)
--
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |