Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia BAKŁAŻAN

Grupy

Szukaj w grupach

 

BAKŁAŻAN

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-13 12:22:49

Temat: BAKŁAŻAN
Od: "Edyta Paczkowska" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

WITAJCIE!!!!
SZUKAM PRZEPISU NA ZAPIEKANKĘ Z BAKŁAŻANEM.
Z GÓRY DZIĘKUJE,
EDYTHA


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-13 13:29:12

Temat: Re: BAKŁAŻAN
Od: "Lukas" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Edyta Paczkowska <e...@w...pl> wrote in message
news:98l32a$ai1$1@news.tpi.pl...
> WITAJCIE!!!!
> SZUKAM PRZEPISU NA ZAPIEKANKĘ Z BAKŁAŻANEM.
> Z GÓRY DZIĘKUJE,
> EDYTHA
>
>

A jadlas smazone normalnie w jajeczku i buleczce + plasterek zoltego serka i
potem polane keczapem ;)

ps niestety zapiekanki nie znam ;(

--
lukas
ICQ# 59160360


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-13 19:42:37

Temat: Re: BAKŁAŻAN
Od: "Mider" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Serdecznie zapraszam do zapoznania sie z tymi przepisami.

Zapiekanka bałkańska
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=1085&nr48=6
1
Bakłażany zapiekane po Włosku
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=1450&nr12=5
6
Bakłażany imam
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=14&nr17=76
Bakłażany zapiekane z żółtym serem
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=15&nr5=78

Pozdrawiam

Tomasz Mierzejewski
http://www.kuchniaonline.pl


Użytkownik "Edyta Paczkowska" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:98l32a$ai1$1@news.tpi.pl...
> WITAJCIE!!!!
> SZUKAM PRZEPISU NA ZAPIEKANKĘ Z BAKŁAŻANEM.
> Z GÓRY DZIĘKUJE,
> EDYTHA
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-14 08:16:23

Temat: Re: BAKŁAŻAN
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



Edyta Paczkowska wrote:
>
> WITAJCIE!!!!
> SZUKAM PRZEPISU NA ZAPIEKANKĘ Z BAKŁAŻANEM.

Nazwy nie pamietam, to taka pasterska potrawa ze stepow Kazachstanu i
okolic.
Na dno garnka wlewasz odrobine wody, zeby sie nie przypalilo na samym
poczatku,
wrzucasz pokrajana w duza kostke wolowine, na to nakladasz pokrojona
czerwona
papryke, potem warstwe ziemniakow pokrojonych w grube plastry, na koniec
warstwe baklazana, tez grube plastry. Papryke razem z gniazdami
nasiennymi,
jedynie bez zielonego ogonka, podobnie baklazan. Na gore sypiesz sol i
bialy
pieprz, przykrywasz i na malym ogniu dusisz ok. 2 godzin. Nie mieszasz!
Wprawdzie to nie zapiekanka (no, chyba, ze przypalisz?), ale warto
zrobic, wspaniale.

BK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zeberka -jak dlugo?
Ale heca, wygralam nagrode!
kluseczki Maklowicza
RE: w sprawie ciasta bananowego Magdy Basset
RE: Ciasto z wisniami Magdaleny W.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »