Strona główna Grupy pl.misc.dieta kuchnia polska a MM Re: kuchnia polska a MM

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: kuchnia polska a MM

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Margolcia" <m...@t...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: kuchnia polska a MM
Date: Mon, 20 Jan 2003 15:30:23 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 48
Message-ID: <b0h17h$bi2$1@news.tpi.pl>
References: <b0gvq4$qv5$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: pv254.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043073078 11842 80.55.21.254 (20 Jan 2003 14:31:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 20 Jan 2003 14:31:18 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: kuchnia polska a MM
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:14141
Ukryj nagłówki

<m...@p...onet.pl> wrote:
> Monignac podkreslal w swojej ksiazce ze kiedys ludzie jedli zdrowiej
(nizszy
> Ig). Pomyslalem ze poszukam tradycyjnych dan polskich zgodnych z MM.
> Wymyslilem dwa, gdzie nie laczy sie tluszczy z weglowodanami o Ig powyzej
> 35.
>
> Fasolka po bretonsku i Bigos.
>
> Macie jeszcze jakies pomysly? MM pisal wszystko o kuchni francuskiej
uwazam
> ze trzeba jego przepisy spolszczyc.

Ano mam. skladniki: salata lodowa (jak bedzie cieplej, bedzie tansza)
ser feta light, oliwa z oliwek (w LiderPrice sa tanie i smaczne)
ogorek konserwowy albo zwykly, szczypiorek, cebulka

salate myjemy, suszymy i lekko gniatamy (jakies 5-6 listkow wystarczy)
cebulke, szczypiorek drobno siekamy,
ogorek kroimy na drobne platerki (te zielone, swieze radze kroic ze skorka -
bedzie wiosennie pachnialo)

calosc polewamy octem jablkowym (z zatopionym wiele tygodni wczesniej
ziolem - np. rozmaryn)
dodajemy bialy pieprz i ziola prowansalskie) i polewamy oliwa,
na koniec dodajemy 1/ 3 kostki fety.

Mniam, mniam palce lizac.

Tylko fete trzeba dodac przed samym spozyciem - szybko sie rozpuszcza.

Niestety salatke trzeba robic w okresie, kiedy warzywa sa tansze (raczej nie
teraz)
albo kombinowac i szukac tanich skladnikow.
Chociaz nawet teraz taka salatka duzo nie kosztuje (ogorek wystarczy na 5-6
salatek), salata lodowa na 3 sal.
szczypiorek z cebulka tez na trzy. Feta od 3 do 4.

Wiec tak ogolnie nie jest zbyt droga.

pozdrawiam


Anka




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.01 Margolcia
20.01 Musta
20.01 g...@p...onet.pl
21.01 Margolcia
21.01 g...@p...onet.pl
Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha
Blog kulinarny
Blog o odchudzaniu
Fluor : ile?
zioła wycofane - samo zdrowie :)
program do optymalizacji diety
Ananas1_03 - sprawdź czy się właciwie odżywiasz
Ananas1.02 instaluje się tam gdzie dotąd nie działał
opiekun medyczny
Jaka grupa dyskusyjna na temat zdrowia
Program Ananas wprowadź zakupy , a on zestawi zapotszebowanie z zakupami
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6