« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-14 11:33:26
Temat: kurczak na ruszcie
jak upiec kurczaka w piekarniku? zo zrobić z kapiącym tłuszczem?
--
Moim programem pocztowym jest Opera: http://www.opera.com/m2/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-14 12:32:42
Temat: Re: kurczak na ruszciemafiok wrote:
>
> jak upiec kurczaka w piekarniku? zo zrobić z kapiącym tłuszczem?
Zostawić blachę z piekarnika w środki pod kurczakiem :-). A samego
kurczaka przyprawić tak jak lubisz, nabić na ruszt i piec. Ja zwykle
piekłam około 2 godzin, ostatnie 15 minut na termoobiegu, żeby ładnie
się skórka przypiekła.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-14 15:57:45
Temat: Re: kurczak na ruszcieA ja robię tak.
Kurczak cały myję suszę nacieram solą i przyprawami.
Butelkę od piwa myję dokładnie, tak by nie miała etykiety. Pół litra wody +
łyżka soli wymieszać nalać do butelki po piwie.
Na ruchomą blachę w piekarniku układam papier do pieczenia ciast, robię taką
2 warstwową foremkę z tego papieru. Nadziewam kurczaka na butelkę i wstawiam
do piekarnika właśnie na ten papier uformowany w pudełeczko. Dzieki temu
tłuszcz spływajacy z kurczaka nie pali sie i nie smrodzi mieszkania.
Piekę do miekkośći kurczaka i chrupiącej skórki. Bez grila i termoobiegu bo
takiego nie mam w kuchence.
Smacznego
PS. Piwo wypijam sam - ostatecznie to ja robie kurczaka i mnie sie należy
....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-14 16:13:39
Temat: Re: kurczak na ruszcieA ja robię tak.
Kurczak cały myję suszę nacieram solą i przyprawami.
Butelkę od piwa myję dokładnie, tak by nie miała etykiety. Pół litra wody +
łyżka soli wymieszać nalać do butelki po piwie.
Na ruchomą blachę w piekarniku układam papier do pieczenia ciast, robię taką
2 warstwową foremkę z tego papieru. Nadziewam kurczaka na butelkę i wstawiam
do piekarnika właśnie na ten papier uformowany w pudełeczko. Dzieki temu
tłuszcz spływajacy z kurczaka nie pali sie i nie smrodzi mieszkania.
Piekę do miekkośći kurczaka i chrupiącej skórki. Bez grila i termoobiegu bo
takiego nie mam w kuchence.
Smacznego
PS. Piwo wypijam sam - ostatecznie to ja robie kurczaka i mnie sie należy
....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 16:51:37
Temat: Re: kurczak na ruszcie
Użytkownik "Aktos" <n...@a...lodz.pl> napisał w wiadomości
news:cuqibu$4m9$2@kujawiak.man.lodz.pl...
>A ja robię tak.
> Kurczak cały myję suszę nacieram solą i przyprawami.
> Butelkę od piwa myję dokładnie, tak by nie miała etykiety. Pół litra wody
> +
> łyżka soli wymieszać nalać do butelki po piwie.
W butelce powinno być piwo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 19:29:46
Temat: Re: kurczak na ruszcieJAK TO MA BYĆ PIWO???
Zgroza!!!!
Pisałem że piwo wypija osobiście by się nie zmarnowało.
W butelce ma być woda ze solą.
Czy nie szkoda piwa gotowanego???
Włodek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-21 10:40:54
Temat: Re: kurczak na ruszcie
Użytkownik "W.N." <n...@a...lodz.pl> napisał w wiadomości
news:cvaofj$rri$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> JAK TO MA BYĆ PIWO???
Niestety /?/, w butelce powinno być piwo, a najlepiej niech to będzie
puszka wypełniona piwem do ok. 3/4 pojemności. Resztę możesz wypić. Tak
mówili w telewizorze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |