Data: 2002-11-19 17:53:52
Temat: Re: kwas chlebowy
Od: "Wieslaw Tomczak" <t...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krzysztof" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:arda6j$2ku$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos z was robił domowym sposobem kwas chlebowy.
> potrzebuje informacji, czy łatwo to się robi i czy są jakieś problemy z
> fermentacją.
>
Kilka razy probowalem ale nigdy nie wychodzilo mi tak jak powinno. Jest w
sieci kilka przepisow na kwas chlebowy i zadnym z tych sposobow nie udalo mi
sie uzyskac takiego kwasu jaki mozna przywiezc zza wschodniej granicy lub
tez napic sie w Karczmie pod Kluka w Slupsku.
W tym roku nadlozylem specjalnie 100km aby w Slupsku napic sie
kwasu :))))))
Wszystkie kwasy dostepne w sklepach niestety sa kwasami tylko z nazwy - to
nic innego jak napoj gazowany o smaku (chociaz niewiele mi to smakiem
przypomina) kwasu chlebowego.
Mimo wszystko jednak eksperymentuj. Jak opracujesz jakas skuteczna metode to
bede wdzieczny za informacje
pozdrawiam
WT
|