Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś - cały 3kg- jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

łosoś - cały 3kg- jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-29 13:15:03

Temat: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Krzysztof AJK Photography" <k...@w...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w całości- jak
go przygotować??

Pozdrawiam,

Kris


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-29 13:28:48

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w
całości- jak
> go przygotować??
>
>
Hmm, do gara asie nie zmieści, do piekarnika.. nie wiem, Może grill.
Albo solony wg. przepisu jaki był podany przy okazji pstrąga

--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-29 13:55:08

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Krzysztof AJK Photography" <k...@w...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:binkec$6a8$1@news.onet.pl...
>
>
> > Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w
> całości- jak
> > go przygotować??
> >
> >
> Hmm, do gara asie nie zmieści, do piekarnika.. nie wiem, Może grill.
> Albo solony wg. przepisu jaki był podany przy okazji pstrąga
>
> --
> --
> pozdrawiam :-))
> Sławomir J. Marusiński
> Gdańsk; GG 5420750
> www.marusinski.prv.pl/

Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....

Kris


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-29 14:12:01

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Krzysztof AJK Photography wrote:

> Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....

szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
calosci w skorupie z soli
rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
po upieczeniu w piekarniku tworzy sie z soli taka skorupa, w ktorej
podajesz na polmisku, przy gosciach efektownie rozbijasz skorupe i
wybieracie z niej kawalki ryb na talerze :)))
wiku


--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-29 14:20:26

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Krzysztof AJK Photography" <k...@w...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:binmvh$ar1$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
> Krzysztof AJK Photography wrote:
>
> > Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....
>
> szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
> calosci w skorupie z soli
> rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
> do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
> bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
> po upieczeniu w piekarniku tworzy sie z soli taka skorupa, w ktorej
> podajesz na polmisku, przy gosciach efektownie rozbijasz skorupe i
> wybieracie z niej kawalki ryb na talerze :)))
> wiku

Pomysł super, tylko ten drań za nic nie chciał się zmieścić w brytfance..

Ale może spróbuję z jakąś mniejzą rybka, dzięki!

Kris


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-29 21:24:06

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: Dorota Szuba <d...@m...desy.de> szukaj wiadomości tego autora

wiku wrote:

> szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
> calosci w skorupie z soli
> rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
> do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
> bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe

a jak w takim wypadku wygalda sprawa ewentualnego przesolenia ryby?

pozdrawiam
Dorka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 11:29:36

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Artur Z" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Pomysł super, tylko ten drań za nic nie chciał się zmieścić w brytfance..
>
Zawsze mozna go chyba troche wygiąć...niteczką ogonek z pyskiem(na ząbek)
mozna połączyć etc.Potem można na okrągłym półmisku wydać..
Pozdrawiam
Artur Z


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 08:54:58

Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Dorota Szuba wrote:

>>rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
>>do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
>>bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
>
>
> a jak w takim wypadku wygalda sprawa ewentualnego przesolenia ryby?
>

co dziwne - w ogole nie jest przesolona, albo zatrzymuje sol skora ryba
albo to bialko z sola dzieki, ktoremu tworzy sie skorupa
musze jednak zaznaczyc, ze sam jeszcze nie probowalem tego robic -
jadlem za to u znajomych i bylo b. dobre :)
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

spagetti
Szarlotka Joasi Duszczynskiej
jaki sos przyrządzić....
seler naciowy- jakis pomysl?
Pytanie do Magdy Basset o Pasta primavera

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »