| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-29 13:15:03
Temat: łosoś - cały 3kg- jak?Witam,
Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w całości- jak
go przygotować??
Pozdrawiam,
Kris
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-29 13:28:48
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
> Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w
całości- jak
> go przygotować??
>
>
Hmm, do gara asie nie zmieści, do piekarnika.. nie wiem, Może grill.
Albo solony wg. przepisu jaki był podany przy okazji pstrąga
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-29 13:55:08
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:binkec$6a8$1@news.onet.pl...
>
>
> > Mam w lodówce całego, prawie 3kg łososia- chciałbym podać go w
> całości- jak
> > go przygotować??
> >
> >
> Hmm, do gara asie nie zmieści, do piekarnika.. nie wiem, Może grill.
> Albo solony wg. przepisu jaki był podany przy okazji pstrąga
>
> --
> --
> pozdrawiam :-))
> Sławomir J. Marusiński
> Gdańsk; GG 5420750
> www.marusinski.prv.pl/
Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....
Kris
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-29 14:12:01
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Krzysztof AJK Photography wrote:
> Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....
szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
calosci w skorupie z soli
rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
po upieczeniu w piekarniku tworzy sie z soli taka skorupa, w ktorej
podajesz na polmisku, przy gosciach efektownie rozbijasz skorupe i
wybieracie z niej kawalki ryb na talerze :)))
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-29 14:20:26
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:binmvh$ar1$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
> Krzysztof AJK Photography wrote:
>
> > Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....
>
> szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
> calosci w skorupie z soli
> rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
> do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
> bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
> po upieczeniu w piekarniku tworzy sie z soli taka skorupa, w ktorej
> podajesz na polmisku, przy gosciach efektownie rozbijasz skorupe i
> wybieracie z niej kawalki ryb na talerze :)))
> wiku
Pomysł super, tylko ten drań za nic nie chciał się zmieścić w brytfance..
Ale może spróbuję z jakąś mniejzą rybka, dzięki!
Kris
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-29 21:24:06
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?wiku wrote:
> szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
> calosci w skorupie z soli
> rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
> do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
> bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
a jak w takim wypadku wygalda sprawa ewentualnego przesolenia ryby?
pozdrawiam
Dorka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-30 11:29:36
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
> Pomysł super, tylko ten drań za nic nie chciał się zmieścić w brytfance..
>
Zawsze mozna go chyba troche wygiąć...niteczką ogonek z pyskiem(na ząbek)
mozna połączyć etc.Potem można na okrągłym półmisku wydać..
Pozdrawiam
Artur Z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 08:54:58
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Dorota Szuba wrote:
>>rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
>>do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
>>bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
>
>
> a jak w takim wypadku wygalda sprawa ewentualnego przesolenia ryby?
>
co dziwne - w ogole nie jest przesolona, albo zatrzymuje sol skora ryba
albo to bialko z sola dzieki, ktoremu tworzy sie skorupa
musze jednak zaznaczyc, ze sam jeszcze nie probowalem tego robic -
jadlem za to u znajomych i bylo b. dobre :)
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |