« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-12 11:16:37
Temat: makaron na spagettiCzesc
Mam pewien problem, i pytanko. Za kilka chwil zabieram sie za robienie
spagetti. Tyle ze coz nalezy zrobic, zeby makaron sie nie posklejal? Z
reszta nie bedzie problemu, ale najbardziej boje sie wlasnie o makaron..
Dzieki za szybka odpowiedz
--
| o | "Even if a samurai's head were to be suddenly |
| `|, \.,o | cut off, he should still be able to perform |
| /'\ |' | one more action with certainty" |
+-----------+---------------------------------------
--------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-12 11:25:05
Temat: Re: makaron na spagetti
Użytkownik "Marcin Cylke" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:slrncf4sj6.5hm.marcin_cylke@zoord.ftang...
> Czesc
>
> Mam pewien problem, i pytanko. Za kilka chwil zabieram sie za robienie
> spagetti. Tyle ze coz nalezy zrobic, zeby makaron sie nie posklejal? Z
> reszta nie bedzie problemu, ale najbardziej boje sie wlasnie o makaron..
Dodaj łyżeczkę masła do gotowanego makaronu a po ugotowaniu przepłucz zimną
wodą.
Sprawdzona metoda:)
Jeannette
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 11:29:33
Temat: Re: makaron na spagetti<-+-> Jeannette <j...@p...onet.pl>:
> Dodaj łyżeczkę masła do gotowanego makaronu a po ugotowaniu przepłucz zimną
> wodą.
> Sprawdzona metoda:)
> Jeannette
Dzieki :)
Ale czy ta lyzka to zawsze obowiazuje? Bo mam baardzo dlugi makaron
(taki standardowy na spagetti) wiec czy nie trzeba wiecej masla?
--
| o | "Even if a samurai's head were to be suddenly |
| `|, \.,o | cut off, he should still be able to perform |
| /'\ |' | one more action with certainty" |
+-----------+---------------------------------------
--------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 11:34:05
Temat: Re: makaron na spagettiza zazwyczaj dodaje troche oliwy a po zagotowaniu zalewam zimna woda
pozdrawiam G.
Użytkownik "Marcin Cylke" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:slrncf4sj6.5hm.marcin_cylke@zoord.ftang...
> Czesc
>
> Mam pewien problem, i pytanko. Za kilka chwil zabieram sie za robienie
> spagetti. Tyle ze coz nalezy zrobic, zeby makaron sie nie posklejal? Z
> reszta nie bedzie problemu, ale najbardziej boje sie wlasnie o makaron..
>
> Dzieki za szybka odpowiedz
>
> --
> | o | "Even if a samurai's head were to be suddenly |
> | `|, \.,o | cut off, he should still be able to perform |
> | /'\ |' | one more action with certainty" |
> +-----------+---------------------------------------
--------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 11:36:08
Temat: Re: makaron na spagettiMoże być też łyżka oleju, a co do ilosci to chyba nie?!
Ale pewnosci nie mam - nadmiar nie zaszkodzi, a niedobór może!
Jeannette;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 11:36:12
Temat: Re: makaron na spagetti
> Dodaj łyżeczkę masła do gotowanego makaronu a po ugotowaniu przepłucz
zimną
> wodą.
> Sprawdzona metoda:)
> Jeannette
> >
Albo
(dla dbających o kalorie)
wystarczy przepłukać zimną wodą bez dodawania masła
(sprawdzone też)
KingAM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 11:56:51
Temat: Re: makaron na spagettiNo i ważne, żeby był al dente bo jak rozgotujesz to nic nie pomoże!
Jeannette
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 12:53:18
Temat: Re: makaron na spagettiIn article <s...@z...ftang>,
Marcin Cylke <m...@o...pl> wrote:
> Czesc
>
> Mam pewien problem, i pytanko. Za kilka chwil zabieram sie za robienie
> spagetti. Tyle ze coz nalezy zrobic, zeby makaron sie nie posklejal? Z
> reszta nie bedzie problemu, ale najbardziej boje sie wlasnie o makaron..
>
> Dzieki za szybka odpowiedz
Przede wszystkim makaron musi być dobrej jakości, najlepiej kup na
początek jakiś oryginalny włoski. Gotować według przepisu na
opakowaniu, uważając by nie przegotować i by pozostał twardawy.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 13:02:39
Temat: Re: makaron na spagetti
Wladyslaw Los wrote:
> Przede wszystkim makaron musi być dobrej jakości, najlepiej kup na
> początek jakiś oryginalny włoski. Gotować według przepisu na
> opakowaniu, uważając by nie przegotować i by pozostał twardawy.
a ja bede popieral polskie, spagetti malma jest naprawde doskonale
(wlosi kupuja go od nas!) choc moze do najtanszych nie nalezy
co do wloskich - trzeba wiedziec jaki kupowac, niestety zostalismy
zalani tanim makaronem, ktory choc oryginalnie wloski, jest czesto
niejadalny
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-12 14:54:56
Temat: Re: makaron na spagettiwiku napisal(a):
>Wladyslaw Los wrote:
>
>> Przede wszystkim makaron musi być dobrej jakości, najlepiej kup na
>> początek jakiś oryginalny włoski. Gotować według przepisu na
>> opakowaniu, uważając by nie przegotować i by pozostał twardawy.
>
>a ja bede popieral polskie, spagetti malma jest naprawde doskonale
>(wlosi kupuja go od nas!)
No nie, bez przegiec, makaron Malmy, a w szczegolnosci ste niby
spaghetti sa do niczego. Kiedys kupilem to paskudztwo i juz wiecej nie
tkne.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |