« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-18 01:44:55
Temat: Re: makosernikAniu!
Mysle ze niepotrzebnie sie przestraszylas tej masy makowej
Mam przed soba torebke masy makowej 150g.
Jest to poprostu zmielony mak z bulka tarta i cukrem,
moczy sie go tylko 10 minut w mleku i jest gotowy do uzycia.
Wedlug uznania dodajesz bakalie, miod i co uwazasz.
Dla mnie to jest wyjscie idealne bo nigdy nie udalo mi sie zmielic maku w
mojej maszynce
Taki jaki wkladalam do maszynki taki mi wypadal
i zgrzytal potem w zebach jak piach.
Nie wiem ile takich torebek potrzeba zeby zrobic ciasto, ja mam zamiar uzyc
ja do klusek z makiem. Tez bede experymentowac.
Kluski z makiem robie pierwszy raz i mase te kupilam taz poraz pierwszy.
Kluski prawdopodobnie bede sama jadla, bo moja rodzina nie lubi
klusek na slodko (chociaz nigdy nic nie wiadomo, takich klusek nigdy nie
nie bylo u nas na stole).
Odwagi Aniu :))
pozdrawiam
Ania
Ana <a...@e...com.pl> wrote in message
news:91lbca$bh6$1@news.ipartners.pl...
>
> Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
> news:91khqv$6rh$1@news.tpi.pl...
> > Poszukuje ciasta makowo serowego. Serdecznie prosze o odzew.
> > Aga
> >
> Jest w grudniowym numerze "Kuchni". Bardzo apetycznie wygląda ...
> Sama się przymierzalam, ale zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
> mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
> takiego. A eksperymentować się boję, bo to w końcu Wigilia - jak nie
wyjdzie
> to będzie klapa nie z tej ziemi...
> Ania K.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-18 08:25:30
Temat: makosernikPoszukuje ciasta makowo serowego. Serdecznie prosze o odzew.
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-18 15:43:42
Temat: Re: makosernik
Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:91khqv$6rh$1@news.tpi.pl...
> Poszukuje ciasta makowo serowego. Serdecznie prosze o odzew.
> Aga
>
Jest w grudniowym numerze "Kuchni". Bardzo apetycznie wygląda ...
Sama się przymierzalam, ale zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
takiego. A eksperymentować się boję, bo to w końcu Wigilia - jak nie wyjdzie
to będzie klapa nie z tej ziemi...
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-18 15:51:51
Temat: Re: makosernik
Ana wrote:
zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
> mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
> takiego.
Mozna kupic w sklepach-jest w puszkach chyba kilogramowych. Jest to mak
czarny zmieszany z bakaliami i z miodem (sztucznym!) Ceny niestety nie
pamietam. Mysle ze lepiej przyrzadzic samej mak ze skladnikami-zrobisz
wtedy dokladnie tak jak Ci smakuje a przy kupnym nigdy nie wiesz czy nie
bedzie za slodki, za mdly itp..
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-18 16:06:08
Temat: Re: makosernik
fghfgh wrote:
> Jest to mak czarny zmieszany z bakaliami i z miodem (sztucznym!)
Male sprostowanie-to ta kupna masa makowa jest akurat z miodem
sztucznym- mnie to wlasnie odrzucilo najbardziej. Wole sama zrobic.
Będzie smaczniejsze
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-18 17:10:48
Temat: Re: makosernik
Użytkownik "fghfgh" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3A3E3297.B39A4FE5@poczta.onet.pl...
>
>
> Ana wrote:
>
> zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
> > mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
> > takiego.
>
> Mozna kupic w sklepach-jest w puszkach chyba kilogramowych. Jest to mak
> czarny zmieszany z bakaliami i z miodem (sztucznym!)
Ja widzialam mase makowa w torebkach chyba po 250 g. i nie miala zadnych
dodatkow byl to poprostu sparzony i przemielony mak do ktorego dodawalo sie
odpowiednie skladniki wg. przepisu na opakowaniu. Jest to dobre rozwiazanie
dla osob ktore nie maja mozliwosci zmielenia maku
Barbara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |