Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia makosernik Re: makosernik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: makosernik

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news-
spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!sunqbc.risq.qc.ca!wesley.videotron.n
et!wagner.videotron.net.POSTED!not-for-mail
From: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <91khqv$6rh$1@news.tpi.pl> <91lbca$bh6$1@news.ipartners.pl>
Subject: Re: makosernik
Lines: 38
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <77A%5.4381$1%4.197878@wagner.videotron.net>
Date: Sun, 17 Dec 2000 20:44:55 -0500
NNTP-Posting-Host: 24.201.0.20
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: wagner.videotron.net 977194563 24.201.0.20 (Mon, 18 Dec 2000 21:56:03 EST)
NNTP-Posting-Date: Mon, 18 Dec 2000 21:56:03 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39314
Ukryj nagłówki

Aniu!
Mysle ze niepotrzebnie sie przestraszylas tej masy makowej
Mam przed soba torebke masy makowej 150g.
Jest to poprostu zmielony mak z bulka tarta i cukrem,
moczy sie go tylko 10 minut w mleku i jest gotowy do uzycia.
Wedlug uznania dodajesz bakalie, miod i co uwazasz.
Dla mnie to jest wyjscie idealne bo nigdy nie udalo mi sie zmielic maku w
mojej maszynce
Taki jaki wkladalam do maszynki taki mi wypadal
i zgrzytal potem w zebach jak piach.
Nie wiem ile takich torebek potrzeba zeby zrobic ciasto, ja mam zamiar uzyc
ja do klusek z makiem. Tez bede experymentowac.
Kluski z makiem robie pierwszy raz i mase te kupilam taz poraz pierwszy.
Kluski prawdopodobnie bede sama jadla, bo moja rodzina nie lubi
klusek na slodko (chociaz nigdy nic nie wiadomo, takich klusek nigdy nie
nie bylo u nas na stole).
Odwagi Aniu :))
pozdrawiam
Ania
Ana <a...@e...com.pl> wrote in message
news:91lbca$bh6$1@news.ipartners.pl...
>
> Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
> news:91khqv$6rh$1@news.tpi.pl...
> > Poszukuje ciasta makowo serowego. Serdecznie prosze o odzew.
> > Aga
> >
> Jest w grudniowym numerze "Kuchni". Bardzo apetycznie wygląda ...
> Sama się przymierzalam, ale zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
> mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
> takiego. A eksperymentować się boję, bo to w końcu Wigilia - jak nie
wyjdzie
> to będzie klapa nie z tej ziemi...
> Ania K.
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6