Data: 2000-12-18 01:44:55
Temat: Re: makosernik
Od: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aniu!
Mysle ze niepotrzebnie sie przestraszylas tej masy makowej
Mam przed soba torebke masy makowej 150g.
Jest to poprostu zmielony mak z bulka tarta i cukrem,
moczy sie go tylko 10 minut w mleku i jest gotowy do uzycia.
Wedlug uznania dodajesz bakalie, miod i co uwazasz.
Dla mnie to jest wyjscie idealne bo nigdy nie udalo mi sie zmielic maku w
mojej maszynce
Taki jaki wkladalam do maszynki taki mi wypadal
i zgrzytal potem w zebach jak piach.
Nie wiem ile takich torebek potrzeba zeby zrobic ciasto, ja mam zamiar uzyc
ja do klusek z makiem. Tez bede experymentowac.
Kluski z makiem robie pierwszy raz i mase te kupilam taz poraz pierwszy.
Kluski prawdopodobnie bede sama jadla, bo moja rodzina nie lubi
klusek na slodko (chociaz nigdy nic nie wiadomo, takich klusek nigdy nie
nie bylo u nas na stole).
Odwagi Aniu :))
pozdrawiam
Ania
Ana <a...@e...com.pl> wrote in message
news:91lbca$bh6$1@news.ipartners.pl...
>
> Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
> news:91khqv$6rh$1@news.tpi.pl...
> > Poszukuje ciasta makowo serowego. Serdecznie prosze o odzew.
> > Aga
> >
> Jest w grudniowym numerze "Kuchni". Bardzo apetycznie wygląda ...
> Sama się przymierzalam, ale zniechęcił mnie nieco jeden ze składników,
> mianowicie "gotowa masa makowa". No bo nie widziałam w sklepie niczego
> takiego. A eksperymentować się boję, bo to w końcu Wigilia - jak nie
wyjdzie
> to będzie klapa nie z tej ziemi...
> Ania K.
>
>
|