« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-24 11:45:19
Temat: mam mieso..Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i oczywiście chodzi o
to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu na gulasz.
Dziaki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-24 12:38:32
Temat: Re: mam mieso..
Użytkownik "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl> napisał w wiadomości
news:9786nm$e5l$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i oczywiście chodzi
o
> to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu na gulasz.
>
Pokroić mięso w kostkę - wielkość zależy od upodobań...
Cebulkę pokroić na drobno.
Wrzucić mięso na odrobinę rozgrzanego tłuszczu i podsmażyć.
Dodać cebulkę, chwilę podsmażyć.
Podlać wodą tak by mięso było przykryte.
Przykryć pokrywką dusić do miękkości.
Przyprawić w międzyczasie do smaku solą (uwaga na ilość soli, jak woda
odparuje może być za słone) i pieprzem listkiem laurowym i zielem angielskim
lub inne przyprawy w/g gustu.
Można zabielić śmietaną z odrobiną mąki ale dopiero na sam koniec duszenia.
W czasie duszenia podlewać wodą w razie konieczności...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-24 13:15:49
Temat: Re: mam mieso..Dziekuje
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:978a0g$nu2$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl> napisał w wiadomości
> news:9786nm$e5l$1@sunflower.man.poznan.pl...
> > Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i oczywiście
chodzi
> o
> > to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu na gulasz.
> >
>
> Pokroić mięso w kostkę - wielkość zależy od upodobań...
> Cebulkę pokroić na drobno.
> Wrzucić mięso na odrobinę rozgrzanego tłuszczu i podsmażyć.
> Dodać cebulkę, chwilę podsmażyć.
> Podlać wodą tak by mięso było przykryte.
> Przykryć pokrywką dusić do miękkości.
> Przyprawić w międzyczasie do smaku solą (uwaga na ilość soli, jak woda
> odparuje może być za słone) i pieprzem listkiem laurowym i zielem
angielskim
> lub inne przyprawy w/g gustu.
> Można zabielić śmietaną z odrobiną mąki ale dopiero na sam koniec
duszenia.
> W czasie duszenia podlewać wodą w razie konieczności...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-26 10:57:49
Temat: RE: mam mieso..From: poznan
>
> Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i
> oczywiście chodzi o
> to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu
> na gulasz.
>
> Dziaki
>
Ja ostatnio robiłam....hmmm....Czy to był gulasz???
No w każdym razie to było coś. Było pyszne:
mięsko pokroiłam w kosteczkę, obsmażyłam na b.goracym
oleju, dorzuciłam cebulę w piórkach,5 min. smażenia,
paprykę w kostkę, 5 min., pieczarki w plasterkach, 5 min.,
kapustę kiszoną b. drobno pokrojoną, ok. 30 min. Doprawiłam
pieprzem, soli niedużo, bo kapucha była słona, liść laurowy
wrzuciłam już na początku, trochę utłuczonego jałowca.
Wyszło absolutnie bosssskie!
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |