Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!not-for-mail
From: "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mam mieso..
Date: Sat, 24 Feb 2001 14:15:49 +0100
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 34
Message-ID: <978c1f$lka$1@sunflower.man.poznan.pl>
References: <9786nm$e5l$1@sunflower.man.poznan.pl> <978a0g$nu2$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: gawrych.hstl6.put.poznan.pl
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 983020399 22154 150.254.51.222 (24 Feb 2001 13:13:19
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: 24 Feb 2001 13:13:19 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:45012
Ukryj nagłówki
Dziekuje
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:978a0g$nu2$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl> napisał w wiadomości
> news:9786nm$e5l$1@sunflower.man.poznan.pl...
> > Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i oczywiście
chodzi
> o
> > to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu na gulasz.
> >
>
> Pokroić mięso w kostkę - wielkość zależy od upodobań...
> Cebulkę pokroić na drobno.
> Wrzucić mięso na odrobinę rozgrzanego tłuszczu i podsmażyć.
> Dodać cebulkę, chwilę podsmażyć.
> Podlać wodą tak by mięso było przykryte.
> Przykryć pokrywką dusić do miękkości.
> Przyprawić w międzyczasie do smaku solą (uwaga na ilość soli, jak woda
> odparuje może być za słone) i pieprzem listkiem laurowym i zielem
angielskim
> lub inne przyprawy w/g gustu.
> Można zabielić śmietaną z odrobiną mąki ale dopiero na sam koniec
duszenia.
> W czasie duszenia podlewać wodą w razie konieczności...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
>
|