Data: 2001-02-24 13:15:49
Temat: Re: mam mieso..
Od: "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziekuje
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:978a0g$nu2$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "poznan" <k...@f...math.put.poznan.pl> napisał w wiadomości
> news:9786nm$e5l$1@sunflower.man.poznan.pl...
> > Mam mięso jak zrobić gulasz w sosie ma sie rozumieć , i oczywiście
chodzi
> o
> > to żebym nie skrzanił - czyli potrzebuje prostego przepisu na gulasz.
> >
>
> Pokroić mięso w kostkę - wielkość zależy od upodobań...
> Cebulkę pokroić na drobno.
> Wrzucić mięso na odrobinę rozgrzanego tłuszczu i podsmażyć.
> Dodać cebulkę, chwilę podsmażyć.
> Podlać wodą tak by mięso było przykryte.
> Przykryć pokrywką dusić do miękkości.
> Przyprawić w międzyczasie do smaku solą (uwaga na ilość soli, jak woda
> odparuje może być za słone) i pieprzem listkiem laurowym i zielem
angielskim
> lub inne przyprawy w/g gustu.
> Można zabielić śmietaną z odrobiną mąki ale dopiero na sam koniec
duszenia.
> W czasie duszenia podlewać wodą w razie konieczności...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
>
|