Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia marynowany imbir

Grupy

Szukaj w grupach

 

marynowany imbir

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-02-18 14:23:15

Temat: marynowany imbir
Od: <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich!
Pytanie nurtujące neofitę sushi: jak uzyskać taki imbir marynowany jaki
podają w japońskich barach? Co wrzucić do słoiczka, ile dni trzymać? Moje
własne próby nie były udane, a pyszny imbir marynowany z supermarketów
poraża burżuazyjną ceną.
Pozdr.
AS

Jako wkupnę proponuję:
Siekiera wuja stryja Honzy
(nie ma błędu w nazwie, to wariacja nt. czeskiej ssH)
- kromki bułki lub chleba podpiekamy trochę i smarujemy mocno czosnkiem z
obu stron
- obtaczamy żółty ser w czerewnej papryce - bardzo obficie
- układamy ser na bułkach
- na takie kromki kładziemy jeszcze plasterki pomidorów
- na pomidorki pasemka masełka
- do pieklarnika aż się ser i masło rozpuszczą
wyciągamy na talerz,m doprawiamy solą i tabasco
Obowiązkowo piwo do i mecz w telewizorze jest jeszcze piękniejszy!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-02-18 17:16:44

Temat: Re: marynowany imbir
Od: "marek x" <m...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze lubi,
odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic na
dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2 miesiącech.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-02-19 10:58:09

Temat: Re: marynowany imbir
Od: <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Serdecznie dziękuję!
Po szczelnym zamknięciu słoiczka także wyparzyć, jak np. ogórki?

Użytkownik "marek x" <m...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dt7kps$pkl$1@inews.gazeta.pl...
> Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze
lubi,
> odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic
na
> dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
> przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2
miesiącech.
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-02-19 12:08:36

Temat: Re: marynowany imbir
Od: "marek x" <m...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

<a...@n...pl> napisał(a):

> Serdecznie dziękuję!
> Po szczelnym zamknięciu słoiczka także wyparzyć, jak np. ogórki?
>
> Użytkownik "marek x" <m...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:dt7kps$pkl$1@inews.gazeta.pl...
> > Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze
> lubi,
> > odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic
> na
> > dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
> > przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2
> miesiącech.
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
>
Oczywiście, pastetyzacja zawsze utrwala, a pozwala uniknąć konserwantów.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-02-20 09:37:22

Temat: Re: marynowany imbir
Od: Shrek <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

marek x wrote:
> Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze lubi,
> odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic na
> dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
> przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2 miesiącech.
>
Jesli chodzi o amazu shoga, to robi sie to inaczej.
Podawalem przepis na grupie dawno temu:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&q=amazu+sho
ga+shrek&qt_s=Szukaj

Pozdr.,
Shrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chyba sie poddam !!!
do użytkowników szybkowarów prośba
kotleciki
Co to jest białko zwierzęce?
[Jak zrobić?] Sos majonezowy z sieci "Dania Fastfood"?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »