« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-05 18:41:51
Temat: maselkomam takie nietypowe pytanie...
otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
smarowania??:)
tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-05 19:20:20
Temat: Re: maselko> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
Kupic masło "Łaciate". Po wyjeciu z lodowki twarde ale w koncu miekknie na
tyle, ze kromke smaruje sie w miare latwo.
Iza Wójcik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-05 19:48:37
Temat: Re: maselko
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
polecam maslo mazurskie z olejem ,po wyjeciu z lodówki mozna smarowac
spokojnie kanapki.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-05 20:16:50
Temat: Re: maselkokrzysztof dalke napisal(a):
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
Ja nie wiem jakie Ty masło kupujesz, moje (zwykłe, 82% tłuszczu nie siakies
mixełka mazurskie czy inne takie) stoi na półce i miękkie jest :)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-06 06:42:37
Temat: Re: maselko
Użytkownik "pamana" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:ds5kmf$sl0$1@news.dialog.net.pl...
>
> > tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> > stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>
> polecam maslo mazurskie z olejem ,po wyjeciu z lodówki mozna smarowac
> spokojnie kanapki.
Hmmm maslo z olejem?
to raczej juz nie maslo :)
a jakis MIX po prostu
Margaryna
Tłuszcz spożywczy pochodzenia roślinnego, ma postać zestalonej emulsji. Jest
zbliżona pod względem
konsystencji, smaku, wyglądu i wartości odżywczych do masła. Zawiera 80-85%
tłuszczu, jej wartość
energetyczna wynosi 3200kJ/100g (790kcal/100g).
Skład margaryny
faza wodna (rozproszona) ukwaszone mleko z dodatkami smakowymi
rozpuszczonymi
w wodzie; sól, cukier, kwas cytrynowy, aromaty oraz środek
konserwujący (najczęściej benzoesan sodu).
faza wodna (ciągła) dawniej miękka frakcja łoju wołowego, obecnie
mieszanina
częściowo utwardzonych tłuszczów roślinnych z dodatkiem
emulgatora, olejów, barwników oraz syntetycznych witamin
A i D.
Margaryna może w sporym stopniu zastępować masło w żywieniu osób dorosłych,
lecz nie
powinna być spożywana przez dzieci, młodzież i osoby starsze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-06 09:38:00
Temat: Re: maselko
> Hmmm maslo z olejem?
> to raczej juz nie maslo :)
> a jakis MIX po prostu
o takie:
http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=2720&p
kt_id=&pro_id=&char_id=&body_hide=1
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-02-06 10:59:50
Temat: Re: maselko
Użytkownik "pamana" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:ds759g$4aq$1@news.dialog.net.pl...
>
> > Hmmm maslo z olejem?
> > to raczej juz nie maslo :)
> > a jakis MIX po prostu
>
> o takie:
>
http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=2720&p
kt_id=&pro_id=&char_id=&body_hide=1
>
> p.
Ok... ale (ze tez zawsze musze miec jakies ale hehehe) maslo to juz tylko z
nazwy...
Wiem wiem... jest napisane ze to maslo...
Tyle ze ewidentny mix to jest... (mieszanka masla z olejem slonecznikowym)
na dodatek... niskotluszczowe :)))))
Swoja droga... nie cierpie zadnych niskotluszczowych "erzacow"
majonez niskotluszczowy (to co w nim jest? a moze jeszcze bezholesterolowy?
to juz i zoltka tez wyrzuca... oliwe i co zostanie? Woda i moze proszek
jajeczny heh)
Jogurt niskotluszczowy, mleko 0% tluszczu, ser zolty niskotluszczowy, a
teraz nawet widze maso niskotluszczowe...
Toz to tak jakby golonka beztluszczowa :)))))))))))))
No coz ale sa ludzie ktorzy to jedza... niech im bedzie
Dla mnie ma byc z tluszczem i juz
A maslo ma byc maslem (choc przyznam ze akurat ta mieszanka z olejem
slonecznikowym mnie zainteresowala heh - szkoda tylo ze niskotluszczowe
:-))) )
Pozdrawiam
Misiek
p.s. U mnie w sklepie jest Mazurskie ale jest na nim wybitnie napisane
MIX...i chyba nie ma nic wspolnego z tym mazurskim ktore jest tu
prezentowane- wyglada jak maslo smietankowe... w bialym "papierku"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-02-06 12:44:30
Temat: Re: maselkoDnia Mon, 6 Feb 2006 11:59:50 +0100, Waćpanna lub waćpan Misiek, w
wiadomości <news:ds7a6u$554$1@polsl.pl> zawarł, co następuje:
> Toz to tak jakby golonka beztluszczowa :)))))))))))))
No to akurat nietrudne do zrobienia. Pyszna peklowana golonka, ugotowana i
skóry potem nie jem :P tylko to rozpływające się w ustach mięso :>
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Pierwsza noc na szubienicy jest najgorsza.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-02-07 06:00:26
Temat: Re: maselko
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1s9062qfinzyo$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Mon, 6 Feb 2006 11:59:50 +0100, Waćpanna lub waćpan Misiek, w
> wiadomości <news:ds7a6u$554$1@polsl.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Toz to tak jakby golonka beztluszczowa :)))))))))))))
>
> No to akurat nietrudne do zrobienia. Pyszna peklowana golonka, ugotowana i
> skóry potem nie jem :P tylko to rozpływające się w ustach mięso :>
>
Czyli odrzucasz to co najsmaczniejsze?
ale coz ropzne sa gusta... fakt nie kazdy lubi ten przepyszny tluszcz(yk) ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-02-07 07:28:12
Temat: Re: maselkoDnia Tue, 7 Feb 2006 07:00:26 +0100, Waćpanna lub waćpan Misiek, w
wiadomości <news:ds9d1h$ojl$1@polsl.pl> zawarł, co następuje:
>> No to akurat nietrudne do zrobienia. Pyszna peklowana golonka, ugotowana i
>> skóry potem nie jem :P tylko to rozpływające się w ustach mięso :>
>>
> Czyli odrzucasz to co najsmaczniejsze?
> ale coz ropzne sa gusta... fakt nie kazdy lubi ten przepyszny tluszcz(yk) ;)
Najsmaczniejsze jest mięso! I tak moglibysmy się kłócić... Oduczyłam się
jeść skórę, ze względu na dietę niestety ;/
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Po co kobietom nogi? Żeby nie zostawiały śladów jak ślimaki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |