« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-27 19:56:05
Temat: mieloneWitam!!
Co mozna zrobic ciekawego z mielonego
miesa poza kotletami, klopsem (falszywy zaja;c)
i lasagnami.
Macie jakies propozycje??
Pozdrawiam
Barbara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-27 19:57:52
Temat: Re: mieloneUżytkownik tuskus napisał:
> Witam!!
> Co mozna zrobic ciekawego z mielonego
> miesa poza kotletami, klopsem (falszywy zaja;c)
> i lasagnami.
> Macie jakies propozycje??
> Pozdrawiam
> Barbara
>
hmm ja czasami gotuję ryż dodaję do niego mielone mięsko i warzywka i
udaję że jem chinszczyznę ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-27 20:03:36
Temat: Re: mielone
"tuskus" <t...@c...com> schrieb im Newsbeitrag
news:c44m9k$6v5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!!
> Co mozna zrobic ciekawego z mielonego
> miesa poza kotletami, klopsem (falszywy zaja;c)
> i lasagnami.
> Macie jakies propozycje??
> Pozdrawiam
> Barbara
chili con carne, cannelloni, golabki, papryka faszerowana..
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-28 07:26:28
Temat: Re: mielonerobilam kiedys zapiekanke z takimi malymi klopsikami i kalafiorem pod
beszamelkiem, jesli chcesz to wrzuce przepisik.
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-28 07:49:06
Temat: Re: mielone
Ja często robię spagetti, a pozostałości wykorzystuję do zapiekanek,
pizzy (to akurat wczoraj wcinaliśmy) - PYSZKA!!
pozdr.
Linka :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-28 08:41:03
Temat: Odp: mielone> Witam!!
> Co mozna zrobic ciekawego z mielonego
> miesa poza kotletami, klopsem (falszywy zaja;c)
> i lasagnami.
> Macie jakies propozycje??
Moze tez byc Moussaka grecka. Tam jest dosc duzo mielonego i niekoniecznie
baraniego mieska.
Przepis podawalam kilka watkow temu w "wieczor grecki".
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 09:44:10
Temat: Re: mielonetuskus ( t...@c...com ) napisal:
> Witam!!
> Co mozna zrobic ciekawego z mielonego
> miesa poza kotletami, klopsem (falszywy zaja;c)
> i lasagnami.
> Macie jakies propozycje??
> Pozdrawiam
> Barbara
Ja wymyslilam sobie prosty sposób, który domownikom podpasowal, bo mozna
podac te potrawe do ziemniaków, frytek, ryzu, a nawet bez niczego tylko
posypana duza iloscia tartego miekkiego sera (podaje w miseczkach).
-1 czesc mielonego (ja robie z 70dag)
-1 czesc warzyw (ja daje ok.80dag) - marchew (wiecej), seler, pietruszka,
por
- koncetrat pomidorowy (ja - Pudliszki)
-tluszcz do smazenia (ja -smalec)
-sól
-pieprz ziolowy (Galeo)
-sproszkowana papryka slodka i ostra (mniej)
Mielone mieso wlozyc do garnka lub patelni na rozgrzany tluszcz. Widelcem w
miare dokladnie rozgniatac, troche podsmazac (ok.10min), podlac woda,
wrzucic do tego starte na grubych oczkach warzywa, por w pólkrazki.
Wody powinno byc tyle, aby tworzylo dosc gesty sos warzywny.
Gotowac do srednio miekkich warzyw (zeby nie rozciapciac) ok.15min.
Doprawic koncentratem pomidorowym (przy tym troche zgestnieje) i przyprawami
(ja robie ostrzejsze).
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |