| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-07-24 16:15:58
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-Pmisiczka wrote:
>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:42E3B9E4.2050502@gazeta.pl...
>
>ale zamiast do oleju wrzuca sie
>
>
>>je do mikrofalowki i juz ;) Bardziej dietetyczne wychodza, o ile to
>>
>>
>
>No właśnie byłam ciekawa, czy je w oleju w tej mikrofali robisz, czy bez.
>I one bez tłuszczu też tak wyrastają? Przedziwne :)
>
>
>
Niom ;))
Kot
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-07-24 19:34:52
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-Pno dobra, do tych co juz maja za soba staż na mikrofalówce :-D
chce zrobić grzanki (chleb,szynka,ser), chce by były normalnie chrupiące a
nie skamieniałe, poradzcie co i jak.
Ja robie tak, najpierw mikrofala na max jakies 2 min az sie totalnie
wygrzeje i rozpusci, potem daje grill+mikrofala, ale czasem trudno obliczyc
czas i co chwile sprawdzac, dlatego robią się na kamien, kiedys miałem
piecyk i bylo idealnie, moge wlaczyc sam grill i jest ok ale grill jest
tylko od góry.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-07-24 21:20:24
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-Paphex napisał(a):
> no dobra, do tych co juz maja za soba staż na mikrofalówce :-D
> chce zrobić grzanki (chleb,szynka,ser), chce by były normalnie chrupiące a
> nie skamieniałe, poradzcie co i jak.
> Ja robie tak, najpierw mikrofala na max jakies 2 min az sie totalnie
> wygrzeje i rozpusci, potem daje grill+mikrofala, ale czasem trudno obliczyc
> czas i co chwile sprawdzac, dlatego robią się na kamien, kiedys miałem
> piecyk i bylo idealnie, moge wlaczyc sam grill i jest ok ale grill jest
> tylko od góry.
>
>
Są i opiekacze z grzałką od góry i od dołu, własnie taki zamieniliśmy na
mikrofalę z grilem [górne] i fakt, że do zapiekanek jest znacznie
gorszy, ale za to ma inne zalety.
Niestety te z mikrofale + grill obie funkcje górne i dolne + crisp to
zbyt duże urzadzenia i nie mam gdzie czegos takiego na razie pomieścić.
Poczkam na lepsze czasy.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-07-25 08:47:40
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-PKocie, a jak zrobić to ciasto czekoladowe?? Mój MM byłby zachwycony, gdybym
zrobiła, ale jak??
Pozdrawiam,
BlueAga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-07-25 12:12:22
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-PBlueAga wrote:
>Kocie, a jak zrobić to ciasto czekoladowe?? Mój MM byłby zachwycony, gdybym
>zrobiła, ale jak??
>
>
Od razu mowie, ze nie robilam, bo sie odchudzam ;) A poza tym po
czekoladzie dostaje pryszczy. Ale napewno kiedys zrobie, bo czekolade
kocham, bez wzajemnosci, niestety.
A przepis wyglada tak:
125g masla
220g cukru
250 ml wody
225g maki z proszkiem do pieczenia, jak nie ma, to dodac odpowiednia
ilosc proszku
35g kakao
0.5 lyzeczki sody
2 jajka, lekko ubite
Polewa:
45g masla
2 lyzki wody
55g cukru
120g cukru pudru
2 lyzki kakao
Natluscic forme o srednicy 21 cm, wylozyc papierem do pieczenia. W misce
wymieszac maslo, cukier i wode i wrzucic na 4 minuty na mocne mikrofale,
zamieszac raz w trakcie. Ostudzic. Wmieszac make, kakao, sode, jak
bedzie gladkie, to dodac jajka. Wlac do formy, piec 10 minut bez
przykrycia na sredniej mikrofali, dac odpoczac 5 minut, wylozyc na
kratke, ostudzic. Udekorowac polewa, ktora robi sie tak: w misce
wymieszac maslo, wode i cukier zwykly, wrzucic na minute na mocne
mikrofale, wymieszac, az sie cukier rozpusci. Wmieszac cukier puder i
kakao, wrzucic na 30 minut do lodowki. Ubic do uzyskania gladkiej,
latwej do rozprowadzenia konsystencji. To tak naprawde nie polewa, tylo
taka masa do rozsmarowania po wierzchu, na zdjeciu uformowana jest
nieregularnie i udekorowana malinami i wyglada szalenie apetycznie...
Powodzenia
Kot
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-07-27 12:16:02
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-Probiłam takie ciasto w kuchence mikrofalowej, wychodzi dobre,ale w smaku
czasem tak jak "gotowane"
chodzi tylko o forme-pikłam zawsze w misce żaroodpornej, wysmarowałam
tłuszczem ,dałam make i ciasto i piekłam,
mam duzo przepisów,ale moge je przywiesc za 3tyg, bo sa jeszcze w starym
mieszkanku.
Joa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-07-29 15:36:54
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-Pt...@g...pl (Kot) napisał(a):
> >No właśnie byłam ciekawa, czy je w oleju w tej mikrofali robisz, czy bez.
> >I one bez tłuszczu też tak wyrastają? Przedziwne :)
> >
> >
> >
> Niom ;))
No nie! Mnie nie wyrosły, ja się tak nie bawię. A swego czasu nawet zakładałam
wątek specjalny, bo też chciałam krewetkowe w mikrofali zrobić. Jaką mocą i po
ile ich wkładasz? Na talerzu crisp czy na czym?
Pozdrawiam
Atunia (4koty ;))
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-07-29 15:50:03
Temat: Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-PAtunia wrote:
>t...@g...pl (Kot) napisał(a):
>
>
>
>>>No właśnie byłam ciekawa, czy je w oleju w tej mikrofali robisz, czy bez.
>>>I one bez tłuszczu też tak wyrastają? Przedziwne :)
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>Niom ;))
>>
>>
>
>No nie! Mnie nie wyrosły, ja się tak nie bawię. A swego czasu nawet zakładałam
>wątek specjalny, bo też chciałam krewetkowe w mikrofali zrobić. Jaką mocą i po
>ile ich wkładasz? Na talerzu crisp czy na czym?
>
>
>
Talerza nie mam, zwyczajnie wrzucam na okolo 10 sekund na maksa. Moze
mam inne chipsy ?? Po kilka sztuk, nieduzo wkladam....
Kot
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |