Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mozdzek swini z watrobka

Grupy

Szukaj w grupach

 

mozdzek swini z watrobka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-05 15:58:57

Temat: mozdzek swini z watrobka
Od: Agnieszka Sawicka <a...@a...punkt.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!

Czy ktos z Was zna przepis na mozdzek ze swini z dodatkiem watrobki i
miesa? Czy mozdzek swini to mozdzek wieprzowy?

Pozdrawiam,

aga

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-05 16:31:09

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: "Kamas.hw" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Czy ktos z Was zna przepis na mozdzek ze swini z dodatkiem watrobki i
> miesa? Czy mozdzek swini to mozdzek wieprzowy?
>
Tak to już jakoś dziwnie w Polsce jest, że mięso świni to wieprzowina, krowy
to wołowina a owcy to baranina. :-))
A potrawa zawierająca te wszystkie składniki naraz nie jest mi znana. Czekam
z niecierpliwością na ewentualne przepisy. A może to ten słynny szkocki
haggis?

--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, UIN 14539957


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 16:40:23

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 5 Aug 2002 18:31:09 +0200, "Kamas.hw" <m...@w...pl>
wrote:

>>
>> Czy ktos z Was zna przepis na mozdzek ze swini z dodatkiem watrobki i
>> miesa? Czy mozdzek swini to mozdzek wieprzowy?
>>
>Tak to już jakoś dziwnie w Polsce jest, że mięso świni to wieprzowina, krowy
>to wołowina a owcy to baranina. :-))
>A potrawa zawierająca te wszystkie składniki naraz nie jest mi znana. Czekam
>z niecierpliwością na ewentualne przepisy. A może to ten słynny szkocki
>haggis?


nie obrazaj haggisa!!!!!!!

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 18:07:10

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Kamas.hw" <m...@w...pl> a écrit dans le message de news:
aimb0n$3cr$...@n...tpi.pl...
>> Tak to już jakoś dziwnie w Polsce jest, że mięso świni to wieprzowina,
krowy
> to wołowina a owcy to baranina. :-))
> A potrawa zawierająca te wszystkie składniki naraz nie jest mi znana.
Czekam
> z niecierpliwością na ewentualne przepisy. A może to ten słynny szkocki
> haggis?

W wielu jezykach europejskich jest roznica miedzy nazwa zwierzecia i nazwa
miesa ktore pochodzi od zwierzecia.
Np. francuski "porc" to wieprzowina, "cochon" to swinia. "Boeuf" to wolowina
(lob wol, tak zreszta jak w polskim), "vache" to krowa. W angielskim i w
niemieckim chyba tez jest ta roznica...


Ewcia

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 19:02:39

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>> W wielu jezykach europejskich jest roznica miedzy nazwa zwierzecia i nazwa
> miesa ktore pochodzi od zwierzecia.
> Np. francuski "porc" to wieprzowina, "cochon" to swinia. "Boeuf" to wolowina
> (lob wol, tak zreszta jak w polskim), "vache" to krowa. W angielskim i w
> niemieckim chyba tez jest ta roznica...
>
> Ewcia


Jest.
Pork - pig, hog, swine
Beef - cow, bull
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 19:58:00

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 05 Aug 2002 12:02:39 -0700, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:

>
>
>"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>>> W wielu jezykach europejskich jest roznica miedzy nazwa zwierzecia i nazwa
>> miesa ktore pochodzi od zwierzecia.
>> Np. francuski "porc" to wieprzowina, "cochon" to swinia. "Boeuf" to wolowina
>> (lob wol, tak zreszta jak w polskim), "vache" to krowa. W angielskim i w
>> niemieckim chyba tez jest ta roznica...
>>
>> Ewcia
>
>
>Jest.
>Pork - pig, hog, swine
>Beef - cow, bull
>MB

jeszcze dochodzi piglet, sow, a calf to w ogole inna para
kaloszy, bo cielecina, a z rodziny wolowej....

a w drobiu to zawsze mnie intrygowalo poullet, bopiling fowl i
inne takie odmiany kurczaka...

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 22:51:26

Temat: Re: mozdzek swini z watrobka
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Krysia Thompson wrote:
> a w drobiu to zawsze mnie intrygowalo poullet, bopiling fowl i
> inne takie odmiany kurczaka...

to mi przypomnialo, jak moj maz mowil, ze chodzil do szkoly z
dziewczynka z polskiej rodziny, ktora nazywala sie (w jego wymowie)
Prezbijorka. W koncu domyslilam sie, ze chodzi o.... Przepiorka :)))))

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Gruszki w occie(P)
Re: Romertopf - co to za garnek?
gofry jak smazyc ?
male co nieco
Ogorki kiszone - kapcie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »