| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-18 14:41:11
Temat: Re: mrozoen wedliny
Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
> Witam przesympatyczna grupe.
> Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
> do
> pizzy?
> Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
>
Zamrazac mozna. Inna sprawa to dodawanie wedlin do potraw typu pizza i
innych wymagajacych poddania dzialaniu wysokiej temperatury. Otoz, znakomita
wiekszosc wedlin na naszym rynku zawiera dodatek saletry i jej podobnych
substancji (E okolo 250 chyba), ktore pod wplywem ogrzewania wchodza w
paskudne reakcje chemiczne i robia sie dosyc rakotworcze. A niestety malo
sie o tym mowi... Przepraszam, jesli zepsulam komus apetyt (na jajeczniczke
na szyneczce, chociazby, albo kielbaske z ogniska). Na tzw. zachodzie sa
specjalne wedliny niezawierajace w skladzie tych wspanialosci. Np. kielbaski
grillowe. U nas nawet grillowe sa naszprycowane saletra... Pozdrawiam, Agata
N.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-18 15:28:46
Temat: mrozoen wedlinyWitam przesympatyczna grupe.
Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
do
pizzy?
Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
Szanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 15:35:43
Temat: Re: mrozoen wedliny
Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
> Witam przesympatyczna grupe.
> Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
> do
> pizzy?
> Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
Boze ja naprawde jestem trzezwa, chyba moje palce spia i nie trafiaja w
klawisze.
BARDZO PRZEPRASZAM ZA TEN LITEROWY BELKOT.
Szanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 16:05:37
Temat: Re: mrozoen wedlinySzanna wrote:
> Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
> news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
>
>>Witam przesympatyczna grupe.
>>Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
>>do
>>pizzy?
>>Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
>
Mozna, ja zamrazam - trzymam nawet kilka miesiecy w glebokim zamrozeniu
- wykorzystuje do pizzy, bigosu albo
fasolki po bretonsku.
Literowki to wina pogody!!
>
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |