Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mrozoen wedliny

Grupy

Szukaj w grupach

 

mrozoen wedliny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-18 14:41:11

Temat: Re: mrozoen wedliny
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
> Witam przesympatyczna grupe.
> Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
> do
> pizzy?
> Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
>
Zamrazac mozna. Inna sprawa to dodawanie wedlin do potraw typu pizza i
innych wymagajacych poddania dzialaniu wysokiej temperatury. Otoz, znakomita
wiekszosc wedlin na naszym rynku zawiera dodatek saletry i jej podobnych
substancji (E okolo 250 chyba), ktore pod wplywem ogrzewania wchodza w
paskudne reakcje chemiczne i robia sie dosyc rakotworcze. A niestety malo
sie o tym mowi... Przepraszam, jesli zepsulam komus apetyt (na jajeczniczke
na szyneczce, chociazby, albo kielbaske z ogniska). Na tzw. zachodzie sa
specjalne wedliny niezawierajace w skladzie tych wspanialosci. Np. kielbaski
grillowe. U nas nawet grillowe sa naszprycowane saletra... Pozdrawiam, Agata
N.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-18 15:28:46

Temat: mrozoen wedliny
Od: "Szanna" <n...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam przesympatyczna grupe.
Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
do
pizzy?
Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?

Szanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 15:35:43

Temat: Re: mrozoen wedliny
Od: "Szanna" <n...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
> Witam przesympatyczna grupe.
> Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
> do
> pizzy?
> Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?

Boze ja naprawde jestem trzezwa, chyba moje palce spia i nie trafiaja w
klawisze.
BARDZO PRZEPRASZAM ZA TEN LITEROWY BELKOT.

Szanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 16:05:37

Temat: Re: mrozoen wedliny
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Szanna wrote:
> Użytkownik "Szanna" <n...@h...com> napisał w wiadomości
> news:3e2972ce$1@news.home.net.pl...
>
>>Witam przesympatyczna grupe.
>>Mam male pytakno. Czy mozna zamrazac resztki wedlin, aby pozniej dodac ew.
>>do
>>pizzy?
>>Jezeli tak, to jak dlugo mazne je przechowywac?
>
Mozna, ja zamrazam - trzymam nawet kilka miesiecy w glebokim zamrozeniu
- wykorzystuje do pizzy, bigosu albo
fasolki po bretonsku.
Literowki to wina pogody!!



>


--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto z sezamem
Pieczeń rzymska
Re: Najpierw Popielec
Re: Strogonof
Re: Ptysie z nadzieniem wytrawnym - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »