« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-11-27 20:13:12
Temat: naleśniki - jaki farszKochani,
dziś usłyszałam piękny sposób na podanie naleśników, pewnie go znacie :) ale
ja wczesniej nie słyszałam, otóż składa się naleśnik w taki woreczek i
przewiązuje szczypiorkiem, w efekcie wychodzi taka właśnie mała jakby
sakiewka, wygląda pięknie... ale co do środeczka?
przerobilam już farsze z pieczarkami i kurczakiem, były pyszne, ale moze coś
znacie ciekawego? Moze być farsz bezmięsny, ale mam mięsożernego mężczyznę i
nie przejdzie danie bez mięsa, co wtedy do takich sakiewek podać? Może być
również farsz z mięskiem...
podpowiedzcie, bo ja od niedawna odnajduje się w kuchni :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-27 20:28:25
Temat: Re: naleśniki - jaki farszniekompatybilna napisał(a):
> podpowiedzcie, bo ja od niedawna odnajduje się w kuchni :)
>
>
>
Może z nadzieniem szpinakowym?
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-27 21:43:55
Temat: Re: naleśniki - jaki farszUżytkownik "medea" napisał:
> Może z nadzieniem szpinakowym?
I z fetą. Mniam.
Albo pierś z kuraka (tudzież inny mięs):
z ziołami i sosem pomidorowym na gęsto;
z sosem jogurtowo-czosnkowym;
ze smażoną cebulką, skropione sosem sojowym (+zioła);
po meksykańsku - mielone mięso z czerwoną fasolą i chili.
Itedeitepe ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
Dozwolone od lat 18 - na liczniku 76.000:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-11-27 23:15:51
Temat: Re: naleśniki - jaki farszUżytkownik "niekompatybilna" <n...@o...pl> napisał
> przerobilam już farsze z pieczarkami i kurczakiem, były pyszne, ale moze
> coś
> znacie ciekawego? Moze być farsz bezmięsny, ale mam mięsożernego mężczyznę
> i
> nie przejdzie danie bez mięsa, co wtedy do takich sakiewek podać?
Któryś z białych serów, podsmażony *boczuś* (wędzony) w kosteczkę no i...
nie wiem, może ciut cebulki również przyrumienionej? Trochę pieprzu, soli,
jakieś ziele?
W życiu tego nie robiłem, ale tak bym to widział ;)
M.
--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-11-28 06:47:12
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ekfhp1$5qi$1@jaszczomp.tahoe.pl...
> niekompatybilna napisał(a):
>
> > podpowiedzcie, bo ja od niedawna odnajduje się w kuchni :)
> >
> >
> >
>
> Może z nadzieniem szpinakowym?
no wlasnie ten oryginalny przepis byl ze szpinakiem... ale to nie wchodzi w
grę... dla mnie paskudztwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-28 06:47:54
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
Użytkownik "Maciej Muran" <n...@n...spam> napisał w wiadomości
news:456b64e7$0$21134$88260bb3@free.teranews.com...
> Użytkownik "niekompatybilna" <n...@o...pl> napisał
> > przerobilam już farsze z pieczarkami i kurczakiem, były pyszne, ale moze
> > coś
> > znacie ciekawego? Moze być farsz bezmięsny, ale mam mięsożernego
mężczyznę
> > i
> > nie przejdzie danie bez mięsa, co wtedy do takich sakiewek podać?
>
> Któryś z białych serów, podsmażony *boczuś* (wędzony) w kosteczkę no i...
> nie wiem, może ciut cebulki również przyrumienionej? Trochę pieprzu, soli,
> jakieś ziele?
> W życiu tego nie robiłem, ale tak bym to widział ;)
>
pozostane przy przepisie Aichy z mexykanskim farszem :)
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-28 06:54:41
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
"niekompatybilna" <n...@o...pl> wrote in message
news:ekgm1f$hu5$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:ekfhp1$5qi$1@jaszczomp.tahoe.pl...
>> niekompatybilna napisał(a):
>>
>> > podpowiedzcie, bo ja od niedawna odnajduje się w kuchni :)
>> >
>> >
>> >
>>
>> Może z nadzieniem szpinakowym?
>
> no wlasnie ten oryginalny przepis byl ze szpinakiem... ale to nie wchodzi
> w
> grę... dla mnie paskudztwo
Wybierz, czy ma być słodki, czy ostry.
Słodkie: z serem, z dżemem
Ostre: z mięsem, kapustą
Krokiety - zwinąć w rulonik zakładając wcześniej boki na farsz, opanierować
i obsmażyć...
Dla dzieci - mus świeżo zrobiony z jabłek - np. na sokowirówce - sok dla
dzieci, a odpady z dodatkiem niewielkim soku przesmażyć bez karmelizacji z
cukrem lub miodem, nie za słodkie, po nałożeniu farszu złożyć w segment -
pokazać dzieciom, z której strony mają zacząć jeść. Cukier puder i cynamon.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-28 06:57:31
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
"niekompatybilna" <n...@o...pl> wrote in message
news:ekfh2p$7n4$2@news.onet.pl...
> znacie ciekawego? Moze być farsz bezmięsny, ale mam mięsożernego mężczyznę
> i
> nie przejdzie danie bez mięsa, co wtedy do takich sakiewek podać? Może być
> również farsz z mięskiem...
Albo z rybą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-28 07:06:48
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
Użytkownik "niekompatybilna" <n...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ekfh2p$7n4$2@news.onet.pl...
> Kochani,
>
> dziś usłyszałam piękny sposób na podanie naleśników, pewnie go znacie :)
ale
> ja wczesniej nie słyszałam, otóż składa się naleśnik w taki woreczek i
> przewiązuje szczypiorkiem, w efekcie wychodzi taka właśnie mała jakby
> sakiewka, wygląda pięknie... ale co do środeczka?
>
> przerobilam już farsze z pieczarkami i kurczakiem, były pyszne, ale moze
coś
> znacie ciekawego? Moze być farsz bezmięsny, ale mam mięsożernego mężczyznę
i
> nie przejdzie danie bez mięsa, co wtedy do takich sakiewek podać? Może być
> również farsz z mięskiem...
> podpowiedzcie, bo ja od niedawna odnajduje się w kuchni :)
>
>
a sporobuj czegos "niekonwencjonalnego"
Wedzony kurczak + zielony groszek...
i do tego odrobina majonezu +... ewentualnie czosnek jako przyprawa...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-11-28 07:58:19
Temat: Re: naleśniki - jaki farsz
Użytkownik "niekompatybilna" <n...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ekfh2p$7n4$2@news.onet.pl...
> Kochani,
>
> dziś usłyszałam piękny sposób na podanie naleśników, pewnie go znacie :)
> ale
> ja wczesniej nie słyszałam, otóż składa się naleśnik w taki woreczek i
> przewiązuje szczypiorkiem, w efekcie wychodzi taka właśnie mała jakby
> sakiewka, wygląda pięknie...
Ja też widziałam w telewizorze te nalesniki-woreczki. Pytam, a jak
takie woreczki podsmazyć? Nie przeszłoby mi przez gardło jedzenie takich
świezych naleśników z nadzieniem na przykład szpinakowym. A otaczane w jajku
i podsmażone, owszem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |