Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

nowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-02 14:14:30

Temat: nowa
Od: "kasiek" <k...@w...ps.pl> szukaj wiadomości tego autora

dopiero dziś trafiłam na waszą grupę.jest całkiem ciekawa.pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-02 18:00:04

Temat: Re: nowa
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

jestem pewna ze znajdziesz tu cos ciekawego do przyrzadzenia:)

--
pozdry Monika
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95eff2$age$...@z...man.szczecin.pl...
> dopiero dziś trafiłam na waszą grupę.jest całkiem ciekawa.pozdrawiam
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-02 23:08:10

Temat: Re: nowa
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95esf8$sb8$...@n...tpi.pl...
> jestem pewna ze znajdziesz tu cos ciekawego do przyrzadzenia:)
> A może sama cuś nowego tak d siebie sprawdzonego
podaszzzz .!!
pozdr. Alex śmiało

> --
> pozdry Monika
> Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:95eff2$age$...@z...man.szczecin.pl...
> > dopiero dziś trafiłam na waszą grupę.jest całkiem ciekawa.pozdrawiam
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-02 23:19:34

Temat: Re: nowa
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95fe90$9q3$...@n...internetia.pl...
>
> Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:95esf8$sb8$...@n...tpi.pl...
> > jestem pewna ze znajdziesz tu cos ciekawego do przyrzadzenia:)
> > A może sama cuś nowego tak d siebie sprawdzonego
> podaszzzz .!!
> pozdr. Alex śmiało

cos nowego sprawdzonego przez mnie?
kopytka w sosie koperkowym
pizza ala mikowska
lekka szarlotka dla bezcukrowcow
lazania ze szpinakiem
nalesniki z sosem suotko-kwasnym
sauatka kuskus
jajka nadziewane tunczykiem
sledzik w sosie smietanowym
kulebiak z kapuchom i pieczarkami
hmmmmm, jest jeszcze kilka ciast, ale przepisy zostauy u mojej mamy w domu i
nie moge sie doprosic od prawie roku, zeby mi podeslala

wybieraj z listy, a ja Ci podam przepis
zeby nie byuo ze tylko nazwami rzucam:

kulebiak z kapuchom i pieczarkami
ciasto drozdzowe:
20g drozdzy piekarskich
2 szkl maki pszennej [moze byc poznanska]
1 jajo
2 lyzeczki cukru
3/4 szkl. mleka
sol
10 dkg masla [ew. margaryny]

drozdze rozetrzec z cukrem, dodac mleka i maki i zrobic rozczyn gestosci
smietany
kiedy rozczyn wyrosnie [zwiekszy objetosc 2 racy] dodac do reszty przesianej
maki, dodac podgrzane mleko [nie dawac goroncego zeby nie zaparzyc
drozdzy!!!] i sol
wyrabiac
jesli ciasto sie bedzie bardzo kleiuo, dodac maki
wyrabiac tak ok 20 minut
na koniec dodac rozpuszczony tluszczyk i wyrabiac asz sie cauy wchlonie w
ciacho
posypac po wierzchu maka i odtawic do wyrosniecia w ciepue miejsce

farsz:
kapusta kiszona [tak 30-40 dkg]
pieczarki [30 dkg]
srednia cebula
czosnek
tluszcz do smazenia
sol pieprz marianek


kapuste ugotowac, odcedzic [do gotowania dodac listek laurowy ziele
angielskie i pieprz czarny ]
zmielic w maszynce
pieczarki drobno posiekac i podsmazyc
cebyle posiekac w koske i tysz podsmazyc
czosnek wycisnac przez praske
cauos doprawic pieprzem i solom
majeranku wsypac duuuuzo

kiedy ciasto wyrosnie [zwiekszy objetosc 2 razy] rozwalkowac na stolnicy w
prostokont
[tak jak na strucle z makiem]
wylozyc farsz na ciasto, zostawic tak z 1,5 cm brzegu wolnego
zwinonc w rulon i polozyc na blasze do wyrosniecia tak, zeby brzeg byu
podspodem
kiedy lekko wyrosnie do piekarnika [200 st.] i piec do zrumienienia
podawac na goronco nawet z keczupem:)
i wcinac ze smakiem:)

pozdry Monika




> > --
> > pozdry Monika
> > Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:95eff2$age$...@z...man.szczecin.pl...
> > > dopiero dziś trafiłam na waszą grupę.jest całkiem ciekawa.pozdrawiam
> > >
> > >
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-02 23:39:30

Temat: Re: nowa
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95ff9n$j2l$...@n...tpi.pl...
>
>
> Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:95fe90$9q3$...@n...internetia.pl...
> >
> > Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:95esf8$sb8$...@n...tpi.pl...
> > > jestem pewna ze znajdziesz tu cos ciekawego do przyrzadzenia:)
> > > A może sama cuś nowego tak d siebie sprawdzonego
> > podaszzzz .!!
> > pozdr. Alex śmiało
>
> cos nowego sprawdzonego przez mnie?

Litooości nie tyyyyyle na raaaz
pozdr. Alex> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-03 01:17:32

Temat: Re: nowa
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote
>
> Litooości nie tyyyyyle na raaaz
> pozdr. Alex> > > >
> > > >
Nie kaprys !!! :)))
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

żurek
Gdzie Joasia Duszczynska?
kapusta pekinska
ratunku ! czy mi sie snilo?
Restauracja japońska w Krakowie ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »