« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-30 09:40:21
Temat: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!obiecalem ze podam na grupe przepis na bawarski tort jablowy niestety nei
mialem czasu go zrobic ale.............
spod
1/2 szklanki masla
1/3 szklanki cukru
1/4 lyzeczki wanili
1 szkalnka maki przennej
1/4 dzemu malinowego ,truskawowego
nadzeinei
250g twarozku
1/2 szkalnki cukru
1 lyzeczka wanilii
2 jajka
polewa
3/4 szklanki cukru
1 lyzeczka cynamonu
2l splasterkowanego jablka
1szklanka plasterkowanych migdalow
przygotowanie
spod
maslo i cala reszte ucieramy i wykaldamy mase na tortownice fi 25cm i
samrujemy dzemem
nadzienie
sereki cukier i wanilia ucieramy dodajemy po jednym jajku i wylewamy na spod
polewa:
cukier z cynamonem mieszamy z plasterkami jablek i nakladamy na nadzienie
posypujemy migadalami i pieczemy prze 75 minut w piekarniku 180c az ciato
nabierze zlotego koloru , po schlodzeniu smacznego !!!!
to wszycho
pozdrawiam
pawel z rzeszowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-30 10:40:36
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!Użytkownik pawel <g...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> spod
> 1/2 szklanki masla
Nie lepiej podac to w g lub dag?
Domyslam sie, ze maslo powinno byc stalej konsystencji.
> polewa
> 3/4 szklanki cukru
> 1 lyzeczka cynamonu
> 2l splasterkowanego jablka
A to jaka miara: 2l splasterkowanego jablka???
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 10:54:13
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9a1npf$gcn$1@slimek.man.lublin.pl...
> Użytkownik pawel <g...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:
>
> > spod
> > 1/2 szklanki masla
>
> Nie lepiej podac to w g lub dag?
> Domyslam sie, ze maslo powinno byc stalej konsystencji.
>
nie wiem nie chce przeliczac bo tak dosatlem wydaje mi sie ze takie maselko
temperatura pokojowa do ucieranai np w makutrze
> > polewa
> > 3/4 szklanki cukru
> > 1 lyzeczka cynamonu
> > 2l splasterkowanego jablka
>
> A to jaka miara: 2l splasterkowanego jablka???
dwa litry
> Lilla
>
bedziesz to to robic????
pozdarwiamm
pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 11:05:25
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!Użytkownik pawel <g...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> > A to jaka miara: 2l splasterkowanego jablka???
>
> dwa litry
Ooo! :-O
Czyli dobrze to napisales poprzednio.
> bedziesz to to robic????
Czemu nie? :) To calkiem nieznany dla mnie przepis i bardzo dziwna
kompozycja sera (bo tak zrozumialam ten twarozek) i duzej (ciekawe,
czy nie za duzej?) ilosci jablek...
No i ta cala szkl. migdalow... mam nadzieje, ze to wszystko sie zmiesci
w tortownicy.
Ale jak mi cos nie wyjdzie... to bedzie na Ciebie ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 11:45:00
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9a1p80$ijl$1@slimek.man.lublin.pl...
> Użytkownik pawel <g...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:
>
> > > A to jaka miara: 2l splasterkowanego jablka???
> >
> > dwa litry
>
> Ooo! :-O
> Czyli dobrze to napisales poprzednio.
>
> > bedziesz to to robic????
>
> Czemu nie? :) To calkiem nieznany dla mnie przepis i bardzo dziwna
> kompozycja sera (bo tak zrozumialam ten twarozek) i duzej (ciekawe,
> czy nie za duzej?) ilosci jablek...
> No i ta cala szkl. migdalow... mam nadzieje, ze to wszystko sie zmiesci
> w tortownicy.
> Ale jak mi cos nie wyjdzie... to bedzie na Ciebie ;-)
>
no to juz sie chowam jakby co...........i przepraszam za moje pismo
faktycznei trzeba nieraz sie domyslac o co mi chodzilo, ale ciezko mi to
zmienic nei wiem dalczego zwlaszcza pisanie nei sie itd
pozdarwiam
pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 12:08:38
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!Użytkownik pawel <g...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> > Ale jak mi cos nie wyjdzie... to bedzie na Ciebie ;-)
> no to juz sie chowam jakby co...........
To nie Twoj przepis, Ty go tylko dostales, wiec nie bede zrzucac na
Ciebie całej odpowiedzilanosci... ;-)
Opowiem, jak wyszlo - byc moze w poniedzialek.
> i przepraszam za moje pismo
> faktycznei trzeba nieraz sie domyslac o co mi chodzilo, ale ciezko mi to
> zmienic nei wiem dalczego zwlaszcza pisanie nei sie itd
Wiesz, co mogloby Ci pomoc? WinOrt, czyli program sprawdzajacy
pisownie.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 12:49:03
Temat: RE: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!From: pawel
>
> no to juz sie chowam jakby co...........i przepraszam za moje pismo
> faktycznei trzeba nieraz sie domyslac o co mi chodzilo, ale
> ciezko mi to
> zmienic nei wiem dalczego zwlaszcza pisanie nei sie itd
>
>
Paluszki szybsze niż główka? ;-)))
W każdym dobrym programie pocztowym jest funkcja sprawdzania pisowni,
warto by nauczyć się z niej korzystać.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 13:02:46
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!
Użytkownik "Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl>
napisał w wiadomości
news:NEBBJOMGALBEKOHNOBGKOEPIDCAA.info@rzeczoznawcya
p.com.pl...
> From: pawel
>
> >
> > no to juz sie chowam jakby co...........i przepraszam za moje pismo
> > faktycznei trzeba nieraz sie domyslac o co mi chodzilo, ale
> > ciezko mi to
> > zmienic nei wiem dalczego zwlaszcza pisanie nei sie itd
> >
> >
>
> Paluszki szybsze niż główka? ;-)))
>
> W każdym dobrym programie pocztowym jest funkcja sprawdzania pisowni,
> warto by nauczyć się z niej korzystać.
>
wynika to z ronwiez i z niedabalstwa i lenistwa bo nigdy ni e sprwadzam
tego co napisalem, nad czym ubolewam :)))
pzodarwiam
pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 07:09:04
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!Zrobilam ten bawarski tort jablkowy wg podanego przepisu i raczej
nie bede go robic drugi raz...
Wole nasze sprawdzone przepisy na szarlotke lub sernik :)
To, co wyszlo, dalo sie zjesc, ale nie tak to sobie wyobrazalam...
Mankamentem u mnie bylo to, ze ciasto na spodzie lekko przemoklo,
moze od jablek, moze troche od dzemu...
Skladniki tortu sa podane prawidlowo, 2 litry splasterkowanego jablka
to wcale nie tak wiele - u mnie to bylo nieco ponad 1 kg jablek (pokroilam
ich w kostke).
1szklanka plasterkowanych migdalow to byla u mnie 1 szkl. migdalow
w platkach - to mozna stosowac, dosyc ciekawie smakowaly z jablkami :)
Wszystko sie zmiescilo do tortownicy, a po upieczeniu lekko siadlo, wiec
tort nie byl wcale wysoki.
To tyle moich uwag z wykonania ciasta wg tego przepisu.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 13:00:05
Temat: Re: obiecany bawarski tort jablkowy!!!!
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9absv3$t7k$2@slimek.man.lublin.pl...
> Zrobilam ten bawarski tort jablkowy wg podanego przepisu i raczej
> nie bede go robic drugi raz... (ciach)
ups............
no to pieknie........cale szczescie ze to nie byl moj przepis, zreszta
powinienem byl go przetestowac, ale powiem Ci w tajemnicy ze jeszcze w zyciu
nic nie upieklem moze warto cos zrobic a moze Twoja wyprobowana szarlotke co
Ty na to????
pozdarwiam
pawel z rzeszowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |