Data: 2005-09-20 21:05:40
Temat: Re: od czego to sie ma?
Od: Flyer <f...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Amnesiak; <dgpc4h$g7h$1@news.onet.pl> :
> Użytkownik "Flyer" <f...@p...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:dgk3t0$eis$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > All - nie przy jedzeniu z tym Santorskim - please - mam
> > usmażyć sobie
> > kanie
>
> A masz pewność, że to kanie? :)
Jak najbardziej - zresztą, jak trzeźwo zauważył All, jeszcze żyję i
nerki mi pracują [a może wątroba - wszystko jedno - wynik braku pracy
wspomnianych organów kończy się podobnie] - pierwsze dwie usmażyłem w
niedzielę, następne dwie w poniedziałek, dziś będzie wątróbka, więc
następne jutro - leżą w lodówce, więc może przeżyję. ;)
> Przy okazji: jak smakują kanie - bo smażone wyglądają jak
> schabowy?
Jak komuś się chce robić panierkę, to wyglądają jak schabowy, choć do
tego celu lepsze są boczniaki [w panierce] lub pieczarki - są bardziej
"soczyste". Ja to na masełku bez panieru - tylko posolone. Też smaczne,
a o ile mniej zmywania i roboty. ;)
A naprawdę dobre są dopiero rydze - kilka lat temu ojciec wybrał się w
Bieszczady i tam ścinało się je wiadrami - w porównaniu do rydzów kanie
nie mają żadnego smaku - rydz ma leśny, jałowcowy smak i jest bardziej
soczysty. Polecam. ;)
Flyer
|