« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-17 16:25:16
Temat: olej kukurydzianyZostalam obdarowana litrem, ale nie bardzo wiem, czy nadaje sie do smazenia,
czy raczej na surowo do salatek?
Grazyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-17 20:26:23
Temat: Re: olej kukurydziany
> Zostalam obdarowana litrem, ale nie bardzo wiem, czy nadaje sie do
> smazenia, czy raczej na surowo do salatek?
do wszystkiego
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-17 21:57:35
Temat: Re: olej kukurydziany
Użytkownik "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9vlf3o$496$1@news.tpi.pl...
> Zostalam obdarowana litrem, ale nie bardzo wiem, czy nadaje sie do
smazenia,
> czy raczej na surowo do salatek?
> Grazyna
Jest pod wieloma wzgledami podobny do slonecznikowego i uzywa sie go
podobnie. Ma duzo kwasow wielonienasyconych wiec jesli smazyc to raczej
krotko i nie dolewac nowych porcji oleju do juz "przesmazonych".
--
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 05:54:38
Temat: Re: olej kukurydziany
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9vmnjh$b8g$1@news.lublin.pl...
> Użytkownik Grażyna SZkudlińska <m...@g...pl> w wiadomości
> do grup dyskusyjnych napisała:
> > Zostalam obdarowana litrem, ale nie bardzo wiem, czy nadaje sie do
smazenia,
> > czy raczej na surowo do salatek?
>
> Jakis czas temu Strus podawal przepis na salatke z takim wlasnie olejem.
> Oto on:
>
> 4kg kapusty
> 1/2 kg papryki
> 1kg cebuli
> 1kg marchewki
> 1/2l octu
> 1/2l oleju kukurydzianego
> 2 szklanki cukru
> sol (3 lyzki)
>
> Wszystkie skladniki poszatkowac (te znaczy ktore sie szatkuje reszte wlac
> lub wsypac) i wymieszac. Gotowac 1/2 godziny. Przelozyc do wyparzonych
> sloiczkow. Nie gotowac. Wychodzi ok. 17 sloikow 0,5 l. Troche musi postac
w
> tych sloikach. (u nas w domu baaaaaardzo krotko).
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Dzieki wszystkim, salatka wyglada smakowicie
Grazyna
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 06:26:47
Temat: Re: olej kukurydzianyUżytkownik Grażyna SZkudlińska <m...@g...pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisała:
> Zostalam obdarowana litrem, ale nie bardzo wiem, czy nadaje sie do smazenia,
> czy raczej na surowo do salatek?
Jakis czas temu Strus podawal przepis na salatke z takim wlasnie olejem.
Oto on:
4kg kapusty
1/2 kg papryki
1kg cebuli
1kg marchewki
1/2l octu
1/2l oleju kukurydzianego
2 szklanki cukru
sol (3 lyzki)
Wszystkie skladniki poszatkowac (te znaczy ktore sie szatkuje reszte wlac
lub wsypac) i wymieszac. Gotowac 1/2 godziny. Przelozyc do wyparzonych
sloiczkow. Nie gotowac. Wychodzi ok. 17 sloikow 0,5 l. Troche musi postac w
tych sloikach. (u nas w domu baaaaaardzo krotko).
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |