« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 1999-12-29 15:51:03
Temat: Re: oś dla Włochów - przepisy dla Eli K.>najlepsze będą rurki ( takie krótkie, ścięte pod pewnym kontem - gnocci ?),
Gnocchi, to sa nasze kopytka. Rzeczywiscie, powinny im przypasc do gustu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 1999-12-29 19:22:46
Temat: Re: oś dla Włochów - przepisy dla Eli K.DonJose wrote:
> >najlepsze będą rurki ( takie krótkie, ścięte pod pewnym kontem - gnocci ?),
>
> Gnocchi, to sa nasze kopytka. Rzeczywiscie, powinny im przypasc do gustu.
mylisz sie:
Gnocchi to nie polskie kopytka, sa one na bazie ziemniaczkow ale to tylko jedyne
podobienstwo.\
podaje prosty przepis:
Gnocchi
4 ziemniaczki
1 cale jajko,
Parmessan ser
szczypta galki muszkatalowej i cynamonu,
sol, pieprz,
maka lub maka ziemniaczana.
Ugotowac ziemniaki i pozwolic im podeschnac w goracym piekarniku albo lepiej
upiec je w piekarniku. Gdy ostygna, rozgniesc lub przepuscic przez maszynke do
miesa razem ze wszyskimi ingrediencjami z wyjatkiem Parmessan' u, jesli zbyt
zadkie to dodac make ziemniaczana lub pszenna. Formowac walek okolo 2 cm
srednicy i odcinac 2 cm kawalki. Gotowac w osolonej wodzie. Po ugotowaniu
odcedzic i posypac Parmessan'em.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-29 19:49:45
Temat: Re: oś dla Włochów - przepisy dla Eli K.Penne, penne rigate chlopie. Gnocchi to faktycznie takie nasze kopytka, jeno
plaskate. Przepisik mniamusny - wypróbuje jak przestanie mnie mdlic na widok
jedzenia (ach te swiateczne orgie kulinarne) .
Herbatka
DonJose wrote in message <1...@n...aol.com>...
>>najlepsze będą rurki ( takie krótkie, ścięte pod pewnym kontem - gnocci
?),
>
>Gnocchi, to sa nasze kopytka. Rzeczywiscie, powinny im przypasc do gustu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |