Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ostatnio wędzone kości schabu...

Grupy

Szukaj w grupach

 

ostatnio wędzone kości schabu...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 9


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-03-21 17:53:06

Temat: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Marsjasz <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

a dziś doceniam wędzone żeberka...
na początek krupnik...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-03-21 18:09:30

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...
> Mars

Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie ogórkowym,
ogórkowa...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-03-21 18:20:23

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marsjasz napisał(a):
> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...

Mi do kapuśniaku bardziej pasują. Swoją drogą niezła myśl:)

--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-03-21 18:23:22

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Marsjasz <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>> na początek krupnik...
>> Mars
>
> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie ogórkowym,
> ogórkowa...
>
>
naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
zapach podczas gotowania...
i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
czy to kasze czy groch...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-03-21 18:23:55

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Marsjasz <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Paulinka napisał(a):
> Marsjasz napisał(a):
>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>> na początek krupnik...
>
> Mi do kapuśniaku bardziej pasują. Swoją drogą niezła myśl:)
>
kapusniak tez bedzie :)
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-03-21 19:01:20

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> >> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> >> na początek krupnik...
> >> Mars
> >
> > Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> > czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
ogórkowym,
> > ogórkowa...
> >
> >
> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
> zapach podczas gotowania...
> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
> czy to kasze czy groch...
> Mars

Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-03-21 19:33:13

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Marsjasz <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
>> Panslavista napisał(a):
>>> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
>>> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
>>>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>>>> na początek krupnik...
>>>> Mars
>>> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
>>> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
> ogórkowym,
>>> ogórkowa...
>>>
>>>
>> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
>> zapach podczas gotowania...
>> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
>> czy to kasze czy groch...
>> Mars
>
> Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
>
>
na zeberkach jakies 40%...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-03-21 19:43:42

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:ets19r$185$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
> >> Panslavista napisał(a):
> >>> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> >>> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> >>>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> >>>> na początek krupnik...
> >>>> Mars
> >>> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> >>> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
> > ogórkowym,
> >>> ogórkowa...
> >>>
> >>>
> >> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
> >> zapach podczas gotowania...
> >> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
> >> czy to kasze czy groch...
> >> Mars
> >
> > Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
> >
> >
> na zeberkach jakies 40%...
> Mars

To obgotuj, kości w śmietnik, a mięso pokrajać na drobne kawałki i do
zupy...
Można też dodac kawałek normalnej wołowiny - wtedy gotujemy razem, ale do
miękkości kawałka wołowiny, a nie żeberek - czasem wyciągamy gołe kości -
oszczędza to pracy z obieraniem mięsa... ale trzeba ostrożnie nabierać - na
dnie mogą być kawałki kości - nieraz ostre od cięcia piłą.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-03-22 08:49:54

Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marsjasz wrote:

> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...

Kartoflanka.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: dyskusja o produktach spożywczych - płatne
dobra strona z przepisami - szukam
OTWARCIE
jakie przyprawy do jakich potraw?
NIE MA CIEBIE?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »