« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-21 17:53:06
Temat: ostatnio wędzone kości schabu...a dziś doceniam wędzone żeberka...
na początek krupnik...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-21 18:09:30
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...
> Mars
Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie ogórkowym,
ogórkowa...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-21 18:20:23
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...Marsjasz napisał(a):
> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...
Mi do kapuśniaku bardziej pasują. Swoją drogą niezła myśl:)
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-21 18:23:22
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...Panslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>> na początek krupnik...
>> Mars
>
> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie ogórkowym,
> ogórkowa...
>
>
naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
zapach podczas gotowania...
i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
czy to kasze czy groch...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-03-21 18:23:55
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...Paulinka napisał(a):
> Marsjasz napisał(a):
>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>> na początek krupnik...
>
> Mi do kapuśniaku bardziej pasują. Swoją drogą niezła myśl:)
>
kapusniak tez bedzie :)
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-03-21 19:01:20
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> >> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> >> na początek krupnik...
> >> Mars
> >
> > Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> > czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
ogórkowym,
> > ogórkowa...
> >
> >
> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
> zapach podczas gotowania...
> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
> czy to kasze czy groch...
> Mars
Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-03-21 19:33:13
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...Panslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
>> Panslavista napisał(a):
>>> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
>>> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
>>>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
>>>> na początek krupnik...
>>>> Mars
>>> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
>>> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
> ogórkowym,
>>> ogórkowa...
>>>
>>>
>> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
>> zapach podczas gotowania...
>> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
>> czy to kasze czy groch...
>> Mars
>
> Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
>
>
na zeberkach jakies 40%...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-03-21 19:43:42
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:ets19r$185$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
> >> Panslavista napisał(a):
> >>> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> >>> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> >>>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> >>>> na początek krupnik...
> >>>> Mars
> >>> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> >>> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
> > ogórkowym,
> >>> ogórkowa...
> >>>
> >>>
> >> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
> >> zapach podczas gotowania...
> >> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
> >> czy to kasze czy groch...
> >> Mars
> >
> > Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
> >
> >
> na zeberkach jakies 40%...
> Mars
To obgotuj, kości w śmietnik, a mięso pokrajać na drobne kawałki i do
zupy...
Można też dodac kawałek normalnej wołowiny - wtedy gotujemy razem, ale do
miękkości kawałka wołowiny, a nie żeberek - czasem wyciągamy gołe kości -
oszczędza to pracy z obieraniem mięsa... ale trzeba ostrożnie nabierać - na
dnie mogą być kawałki kości - nieraz ostre od cięcia piłą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-03-22 08:49:54
Temat: Re: ostatnio wędzone kości schabu...Marsjasz wrote:
> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> na początek krupnik...
Kartoflanka.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |